Cytuj:
Tak każdy narzeka na te zarobki. Nie wiem ile kto zarabia, ale ciekawi mnie jedno: jaka kwota nie jest, jak to mówicie "psia"??
Taka która wystarczy na bieżące wydatki, rachunki i jeszcze coś zostanie na drobne przyjemności. Spróbuj utrzymać 4-osobową rodzinę za 1500zł miesięcznie. To są na prawdę psie pieniądze - najeść się i myśleć za co kupić nową lodówkę, bo stara już ledwo zipie...
Cytuj:
A jeżeli już chce podjąć pracę, to nie powinien pobierać świadczeń emerytalnych. Albo jedno, albo drugie.
Przy takich warunkach szara strefa będzie sobie kwitła w najlepsze, a ZUS więcej na tym straci niż zyska.
Również jestem zdania, że przywileje emerytalne mundurowych wołają o pomstę do nieba. 35-letni emeryt?
Mnie jednak jeszcze bardziej w oczy kłują górnicy, których z racji bliskości Śląska mam wokół siebie mnóstwo. 40-kilku letni faceci w sile wieku, całkiem zdrowi i mija już kilka lat jak siedzą sobie spokojnie na emeryturze. Oczywiście większość gdzieś dorabia...
Sami widzicie, że na porozumienie nie ma szans. Wszelkie przywileje emerytalne trzeba odebrać po równo, czyli wszystkim bez wyjątku.