Cytuj:
U mnie Treadmax spisuje się świetnie, ale czy dojeździe do końca czas pokaże. Nie chcę mi się szukać teraz ale 400 na pewno już zrobił. Jak miałbym zakładać tańszą oponę to Save 5 tylko niewiem czy już są dostępne zamiast jakichś łestlejków i tym podobnych. Jeśli coś lepszego to wziąć SP 247 i powinno hulać droższych bym nie szukał.
generalnie nic dodać nic ująć. Jedynie co to przy robocie 90% autostrada to ja ubrałbym Fuelmaxa zamiast Dunlopa ze względu na paliwo. Ale to taka wisienka już do posta.
Cytuj:
Mam na 1osi naczepy westlake wtr1. Zrobiły jakieś 20kkm i jak na razie nic się im nie dzieje. Jak dla mnie maja dość szeroki rowek w porównaniu z r168plus i obawiałem się że może zrywać bieżnik ale na chwilę obecną nie ma takiego zjawiska. Jest u nas naczepa ktora ma na nich 100kkm i na razie wszystko z nimi ok
Proponuje ubrać 1 naczepę na takim np Fuelmaxie i jedną na Westlake i porównać jak się to ciągnie. Z moich danych wynika, że na Westlake naczepa idzie tępo. Coś na zasadzie różnicy Ecobergera do zwykłej naczepy. A dwa litry paliwa na 100km to daje ponad 8000zł rocznie na jednej naczepie. Po co kombinować?
Zawsze powtarzam, że czy opona jest tania wychodzi nie przy jej zakupie ale na końcu eksploatacji, po zużyciu.