Cytuj:
Cytuj:
Pan Tomek (tiger918), właśnie na kraj polecił nam Premium, niż magnum, magnum droższa w eksploatacji jest i ciutwięcej pali, tak ze nie wiem co ty piszesz..
Tomek robi tylko Rupieciówki(renówki), więc co miał polecić na kraj, fakt jest taki że etech jest dużo, dużo lepszym autem od dci. I dla mnie kupowanie tego uśmiechu paryża na pierwsze auto jest strzałem w kolano.
Co jest droższe w magnum?
Skrzynia, sprzęgło, piasty, tarcze, klocki, zaciski, identyczne, skrzynia ten sam ZF.
Kwestia silnika i jego kosztów późniejszych remontów....
Niektórzy mechanicy wcale nie podejmują sie naprawy DCI, jest to bardzo niewdzięczny silnik. Łatwo zamiast naprawić można jeszcze gorzej popsuć...
Widzisz znasz DCI z prawego fotela.... Ja robiłem, moge zrobić taki silnik więc proszę nie kompromituj się i nie pisz że ja nie wiem co piszę......
Po pierwsze Krowa co dużo muczy mało mleka daje
.
Nie wiem co za szroty w tym Sochaczewie naprawiasz, wiem tylko ze jak się dba tak się ma, my kupiliśmy premiumke sprowadzoną z Francjii i jakoś chodzi, lejemy na jednej stacji, dobrej jakości paliwo, wszystkie filtry zmieniane na czas i auto chodzi non stop, zawieszenie tylko ostatnio było robione, ale to delikatny samochód.
Tylko po co kupować np Dafa z 2004/5 za 50/60 tyś jak można za 30 tyś dorwać dobrą DCI .
To że ty masz kasy przy sobie dużo i brał byś najlepiej od razu nie wiem co, nie znaczy ze każdy nie wiadomo jakim budżetem dysponuje. Zasada jak się dba tak się ma, auto jest delikatne ale jak dobrze o nią dbasz to ci się odwdzięczy.
Samo to że kolega mówi o krajówce.., rozumiem podwujna obsada jazda w kółkach czy coś w tym stylu, ale na kraj auto jest pierwsza klasa .