Cytuj:
nie mam zamiaru nikogo krytykować ... najwięcej mają DAFów XFów w tandemie z malowaniem NETTO - przyczepy robione na zamówienie ... o samej firmie nic dobrego nie słyszałem - ale to informacje "z plotek" a nie z autopsji ... zapomnisz faktury za towar - coś tam jest za to ... sam się ładujesz, sam rozładowujesz ... kilka sklepów dziennie, nie to że cały pojazd do jednego ... cała masa młodych jeździ ... podobno "tarczki za okno lecą" ... chłopaki żeby wyrabiać, mają "patent z kawą i Colą" ...
może ktoś potwierdzi moje słowa, a może im zaprzeczy - coś takiego po prostu w rejonie słychac ...
a ten DAFik w malowaniu "Asterixa" bardzo fajnie wygląda ... na ich stronie jest więcej jego zdjęć ...
To nie plotki tylko prawda zapierdzielasz jak osioł ładujesz sam samochód a tarczki w tym czasie nie masz prawa miec w samochodzie. Zaczynasz skoro świt ładujesz lecisz na sklep rozładowujesz i spowrotem na magazyn .Po minionym czasie pracy kierowcy znowu sie ładujesz jak walisz wazeline to masz dwa lub 3y sklepy na samochodzie i dalej w trase nastepne 8H. i kąbinuj jak tarczke rozpisac,jedno wielki wykozystywanie dlatego więkrzosć młodych kierowców tam na działalności są . z pozdrowieniami dla tej firmy .
[ Dodano: Sro, 20.06.2007, 0:36 ]
Cytuj:
Czesc prawda Thomsen,a czesc to rzeczy wyssane z palca
Moj wujek jezdzil jakis rok temu w RT Trans, no i ma to sie tak ze kierowca ma zaladowany tandem z 10 tonami zywnosci i musisz to rozladowac sam tz. paleciakiem. Tylko ne ktorzy dostawali elektryczne. No i tak to sie ma... czasami kierowcy nie wracaja do domu bo po prostu nie moga bo sa wyslani gdzies w Polske. Tyle
Sory ale prawda jest taka ze każdy sam ładuje samochód i masz załadowac wszystko co tobie każa ma sie zmieścic nawet do tego stopnia ze rozbieraz artykuły spozywcze i je ładujesz luzem. Paleciak elektryczny mozesz miec ale musisz za niego zapłacic characz miesięczny hihihih.
[ Dodano: Sro, 20.06.2007, 0:43 ]
Cytuj:
Witam, Ciekawe info mozna poczytac na tym formu. Mam okazje pracowac w tej firmie. I sposoby na kawe i cole sa mi obce. Jesli uwazasz Thomsen iż ludzie majacy po 35 - 40 lat (rekordzisci nawet po 50lat) sa to młodzi ludzie to chyba ty musisz być na emeryturze. Za faktury (inaczej zwane frachty nikt niekaze nikomu płacic), chyba ze ktoś zapomni towaru - ale to chyba normalne ??? Załadunkiem i rozładunkiem to prawda, ale za to dostajemy tyle co na miedzynarodowce. Tylko ze noclegi w domu (chyba ze trafisz gdzies do wroclawia to przymusowy postuj, albo uderzysz na zachod to przykro ale nie wrocisz. A z tarczkami to jak takie wałki by robili w innych firmach to krokodyle nie mileiby co robic. Firma zatrudnia goscia ktory w swoich obowiazkach ma tylko i wyłacznie pilnowanie wykresowek, pauz i itp itd. Wiec troche wasze plotki sie nie zgadzaja. A Thomsen jeśli uważasz ze auta dostawcze do 3,5 t dokłądnie Iveco Dailly prosto z fabryki są śmieszne to wybacz. Znajac życie trafisz na jakiegos robura lub jelonka i wtedy poznasz słowo śmieszny. Pozdrawiam
HIHIHIHIHIHIH jest tam paru starszych kierowców fakt co kregosłupy im siadają .Zapomnij palety zabrac to masz cały fracht w plecy śmieszne to jest .Noclegi w domu masz jak wrucisz z wrocławia a podrodze jeszcze dwa lub 3-y sklepy to z pewnoscia sie zmieścisz w czasie hihihihih załosne to jest bo tarczki pisane sa na innych a niech zatrzyma inspekcja to nikt nic niewie i wina kierowcy jest .A ten gość od wykresówek to sztuka.Kierowca musi wrucic na wczesny ranek po 18 godz pracy i dalej do załądunku. żeby jeszcze kasa z tego była dobra jak kiedys.
[ Dodano: Sro, 20.06.2007, 0:45 ]
Cytuj:
Ok dzięki za szybką odpowiedź. Sam jestem ze Szczecina, i temat firmy bardzo mnie interesuję, a co za tym idzie chciałbym jak najwięcej o niej wiedzieć. Pozdrawiam
PS>firma na swojej stronie dała ogłoszenie że potrzebuje kierowców.
kolego najlepiej załuz działalnośc i załap sie do firmy a sie przekonasz jak napoczątku złote góry a potem sam bedziesz chciała odejść hihih.
[ Dodano: Sro, 20.06.2007, 0:46 ]
Cytuj:
kolego
team napisałem tylko plotki na temat Twojej firmy. I nie miałem zamiaru ośmieszać Twojej firmy ... sam w niej nie jeżdżę - więc napisałem to co słyszałem ... a że rozwiałeś wszystkie wątpliwości - to OK
przynajmniej wiadomo że, jest to jedna z uczciwszych firm w regionie
a co do "śmiesznych" 3,5t to RT-Trans kojarzył mi się zawsze z DAFami pod tandema, więc jak zauważyłem Iveco, to się uśmichnąłem po prostu ... sam niedawno jeździłem MB Sprinterkiem i było OK
jeśli w jakiś sposób poczułeś się urażony, no to sorry !!
plotkihihihih prawde kotos opisał
[ Dodano: Sro, 20.06.2007, 0:51 ]
Cytuj:
Thomsen - nie poczułem się urażony bo to nie moja firma, ja w niej tylko albo aż
pracuje. Odpowiedziałem ci tylko tak bo wszyscy gadają bzdury i wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma. Prawda jest jedna że pracowałem już w 3 firmach i nie złauje zmiany. Wiele osób odeszło z firmy z myślą o cysternach, zachodzie itp itd. Mieli mieć złote góry a dochodzi do tego że wracają z podkulonym ogonem. Najlepiej zanim przekaże się plotki dalej samemu sprawdzić. Więc jak masz ochote zapraszam Ciebie na mój pokład przejedzież się raz i sam ocenisz tą firmę
pozdrawiam
Wszędzie dobrze gdzie nas niema hihihih kolego jeżdząć na cysternach mam więcej jak w rt. Jestem zatrudniony na umowe o prace przysługuje mi rulop zwolnienei lekarskie i reszte świadczeń które należa się pracownikowi ubrali mnie w odzież ochronną. więc nie mó ze wracają chyba ze sobie nie daja rade .
[ Dodano: Sro, 20.06.2007, 0:55 ]
Cytuj:
Cytuj:
dzisiaj ide do szkoły patrze a tu na rondo wlatuje ładny zestawik
no to za kome i jest fotka
nie wiem czy to jest fotka auta z RT-Trans ale naczepa taka samiutka
oto fotka FH-acza
nawet udała mi sie ta fotka tak robiona na szybkiego
To Autko kolego akurat jest Firmy Lodimex ktora tez jezdzi dla Netto mają mniej aut niz RT TRANS ale chlopaki jezdza non stop a to Volvo zostalo zdrowo skasowane w Poznaniu kierowca ktory go prowadzil przylozyl przodem w tyl innej ciezarowki no i po Volviaczu;)
pzdr
Auto jak auto w Lodimex jest leprze zgranie tez zapierdziel jest unich ale mniej pracują. A co do skasowania auta to i w RT zdażylo sie skasowac i to w tył swojej firmy rt.