Witam.
31 kwietnia o godz. 16 wybrałem się z bratem w trasę. Wyruszaliśmy jak zwykle z Bytomia i pojechaliśmy tym razem bezpośrednio do Sosnowca. Długo czekaliśmy na załadunek (na motory, które miał przywieźć inny kierowca) i w związku z tym poszedłem zrobić zdjęcia bazy Tematrans i ich Stralisów. Około 19 wyruszyliśmy do Łęczycy (CAT obok bazy Miratransu). Tam spotkaliśmy nowego kierowcę z naszej firmy, przyjechał tandemem Renault Premium. On pojechał do Bydgoszczy, natomiast my wróciliśmy do Bytomia.
Drugiego dnia, tzn. 2 maja, wyruszyliśmy w tą samą trasę, ale przygód było już znacznie więcej. Trasa do Sosnowca i później Łęczycy mijała bardzo spokojnie. W Łęczycy mieliśmy przepinkę naczep z kolegą z naszej firmy, który tym razem przyjechał ciągnikiem siodłowym Renault Premium. Wyruszyliśmy trochę wcześniej niż poprzednio, szybko przejechaliśmy przez Łódź i trasa bardzo szybko nam mijała. Nagle zadzwonił telefon i dowiedzieliśmy się, że 10km za Częstochową kolega z firmy ma problemy z naczepą. Po godzinie spotkaliśmy go na marginesie i wyszliśmy zobaczyć co takie się stało. Okazało się, że felga w naczepie poluzowała się, kierowca nie czuł, ani nie widział tego (dobrze, że ktoś na cb powiedział mu, żeby się zatrzymał) i w efekcie szpilki na skutek siły tarcia i nacisku poszerzyły otwory w feldze i musieliśmy ściągnąć koło. Zadanie to nie było łatwe. Niektóre szpilki urwały się, a niektóre okręcały i nie dało się odkręcić nakrętek. Postanowiliśmy ściągnąć pasem poduszkę, żeby po ściągnięciu koła oś nie opadła i wspólnym sprytem oraz siłami odkręciliśmy koło. Zdjęć z zaistniałej sytuacji nie zrobiłem. Około godziny 4 rano wróciliśmy do domu. Zapraszam do obejrzenia zdjęć.
Stacja Statoil w Bytomiu (stamtąd wyruszyliśmy):
Droga do Sosnowca:
Baza firmy Cat i Tematrans:
Renault Premium, które kolega
Lenin sfotografował w Bielsku-Białej i zamieścił w swojej galerii (serdeczne pozdrowienia dla Niego
):
Baza Tematrans i ich Stralisy (z myślą dla kolegi
Radzo):
Droga z Sosnowca przez Częstochowę i Łódź do Łęczycy:
Baza firmy Cat w Łęczycy:
Trasa z 2 maja, baza w Sosnowcu:
Ta kabina się do nas nie zmieściła (za wysoka), więc musiał ją wziąć kolega z żółtego Renault Premium:
Ciekawy ładunek, ale nie był nasz
:
Krótka sesja "kolegów z firmy":
Droga do Łęczycy:
VW Golf IV 1.9TDI kolegi z Łęczycy:
Bardzo proszę o opinie, sugestie co mam poprawić, na co zwracać większą uwagę itp. Proszę również ocenić zdjęcia, zadawać pytania
Chętnie odpowiem. Pozdrawiam.