Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 28 maja 2007, 17:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11262316
Samochód: Man TGX 18.440

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 8644be270f
Ehh ... już w wakacje tam będę ... robota na lotniskach :D
A co do Twojej wyprawy. Michał, poprostu świetna robota. Ogromna liczba zdjęć, interesujący opis. Pozdrawiam :)

Tytuł:
Post Wysłano: 28 maja 2007, 19:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Widze ze Mihu wrocil i to z jaka feta. Matura sie skonczyla i kolega wybral sie z tata w trase. Mam nadzieje ze teraz czesciej bedziemy mogli czytac recenzje i ogladac foty z tras. Wracajac do tego konkretnego wypadu czytalem go z wielkim zaciekawieniem jak i rowniez ogladalem te piekne fotki. Nie moge sie doczekac kiedy ja siade za stery i zobacze te miejsca na zywo. Recenzje zrobiles przejrzyscie ze az chcialo sie czytac. Pozdrawiam i zycze szerokosci w kolejnych wypadach z tata. Czekam na kolejne recenzje.

Tytuł:
Post Wysłano: 28 maja 2007, 20:18

Użytkownik

Użytkownik

traska oczywiscie bardzo fajnie opisana , zazdroszcze takich wyjazdów :)

Tytuł:
Post Wysłano: 28 maja 2007, 23:32

Użytkownik

Użytkownik

Perfekcyjnie opisana trasa pod kazdym wzgledem. Wogole lubie czytać teksty Micha, bo są zawsze przemyslane, i zawsze ma cos ciekawego do powiedzenia badź tez zaprezentowania. Pozdrawiam. Tak trzymać.

Tytuł:
Post Wysłano: 30 maja 2007, 18:40

Użytkownik

Użytkownik

Opis jak zwykle wzorowy. Każdą recenzję z trasy autorstwa Miha czyta się z prawdziwą przyjemnością. Cechuje je nie tylko styl, ale również szczegółowość i bogactwo interesujących zdjęć.

A propos zdjęć, to udało mi się dziś wykonać fotkę Magnumki taty Miha. Korespondencja SMS'owa i informacja o tym, że Mihu razem ze swoim tatą, będzie dziś przejeżdżał przez Łódź, spowodowała, że około godziny 16. czekałem na ul. Strykowskiej na żółtą "lokomotywę" :wink:. wyszła tak sobie, ale nie ulega wątpliwości, że warto zamieścić ją na forum.

PS. Michał leci teraz na GB, więc zapowiada się kolejna ciekawa recenzja z trasy :wink:...

Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 17:35 przez Kaczor, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 30 maja 2007, 19:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 41206084
Samochód: SCANIA R420

I prawidłow jeden sms jest dobra fotka i o to chodzi , żeby każdy dobrze się bawił jak dla mnie ktoś robi fote to miło mi jest.
Cytuj:
PS. Michał leci teraz na GB, więc zapowiada się kolejna ciekawa recenzja z trasy
To napewno będzie kolejna dobra i przyjemna traska i extra recenzja.

Ach a Michała pasy nie obowiązuje?A nasze drogi są niebiezpieczne i tyle nieszczęść czycha na drodze.pozdro.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
International Transport

Augustów najpiękniejsze miasto Polski

Tytuł:
Post Wysłano: 30 maja 2007, 19:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: MAN TGA XXL

Cytuj:
Ach a Michała pasy nie obowiązuje?A nasze drogi są niebiezpieczne i tyle nieszczęść czycha na drodze.pozdro.
Przecież ma zapięte kolego Marcinie :>

Tytuł:
Post Wysłano: 30 maja 2007, 19:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 41206084
Samochód: SCANIA R420

Cytuj:
Przecież ma zapięte kolego Marcinie
Bez kitu to w Lokomotywach jest odwrotnie pas zapinany , a nawet tego nie wiedziałem o widzisz zawsze to się czegoś nowego dowiem , dzięki.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
International Transport

Augustów najpiękniejsze miasto Polski

Tytuł:
Post Wysłano: 30 maja 2007, 20:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Kocham czytać opisy i oglądać zdjęcia z tras Miha. Zawsze perfekcyjnie przedstawiony opis oraz oczywiście zdjęcia, człowiek czuję się jakby sam tą trasę odbywał. Czekamy z niecierpliwością na opis wyprawy do GB :D

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 21:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

TRASA I - c.d.

W nocy wyjeżdżamy z domu. Leje jak z cebra. Burza. Przestaje padać koło Namysłowa. Kierujemy się lokalnymi dróżkami w kierunku krajowej 8, którą dojeżdżamy do Piotrkowa.

Obrazek

Z samego rana meldujemy się na magazynach w Kopytowie pod Warszawą. Stało sporo naszych aut. Od razu zła wiadomość - rozładują dziś tylko 10 aut - my jesteśmy 11.

ObrazekObrazekObrazek

Telefon do firmy - kazali wypiąć ciągnik i jechać na przegląd do STN'u. Uzupełnili czynnik chłodzący klimatyzacji oraz wymienili drążek poprzeczny, który wybił się na naszych "równych jak stół" drogach. Oczywiście korzystając z okazji umyliśmy auto. :wink:

ObrazekObrazekObrazek

Jako, że kończyła się rejestracja wykonaliśmy przegląd rejestracyjny.

Obrazek

W środę z samego rana stoimy pod rampą. O 10:00 jest po wszystkim, więc zjeżdżamy na bazę do Błonia.

ObrazekObrazek

Na firmie oczywiście rozliczenia, obiad i... Nowe zlecenie!

TRASA II - PL - GB - PL... cdn. (UA)

Po 13 dostajemy zlecenie od dyspozytora. W czwartek rano mamy ładować soki w Zduńskiej Woli do Londynu. Po obiedzie ruszamy w kierunku Łodzi, w której meldujemy się o 16:00. Na Strykowskiej czeka Kaczor z aparatem (efekty spotkania widać powyżej :wink: ). Oczywiście autora zdjęcia serdecznie pozdrawiam! Droga ucieka w mocno przeciętnym tempie - wszędzie remonty - lepiej późno niż wcale... :roll:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

W piątek rano stoimy już pod załadunkiem. Kawa i "coś na słodko" obowiązkowym punktem poranka. :lol:

ObrazekObrazekObrazek

Jedziemy w kierunku Słubic. Oczywiście dobijamy się do A2.

Utajeni panowie w mundurach mają przepisy głęboko gdzieś :roll:

Obrazek

W Polsce nie brak humorystycznych akcentów. Drugie foto z dedykacją dla kolegów Kaczora i Duck'a. :lol:

ObrazekObrazek

W końcu wpadamy na A2. Ruch niewielki - płatne autostrady robią swoje - Niemcy powinni też o tym pomyśleć! :twisted:

Po drodze zjazd do Poznania. Mamy tam swój "zaprzyjaźniony" serwis i jednocześnie koncesjonera Iveco - Servipol. Musimy tam usunąć usterkę ABS naczepy. Przy okazji dokładnie obejrzałem (także wewnątrz) Stralisa Cube. :mrgreen:

Servipol

ObrazekObrazek

Kiedy mechanicy skończyli pracę przy naszej Wieltonce obieramy znowu kierunek na autostradę. Jedziemy nią "do końca", nastepnie kierujemy się do przejścia w Świecku.

Przydrożny handel kwitnie - owoce lasu najchętniej kupują sąsiedzi zza zachodniej granicy, podobnie jak wyroby drewniane czy gipsowe do ogródków. :twisted:

ObrazekObrazek

Atego na boku

Obrazek

Wpadamy też na małe zakupy do Mostek.

Przed samym Świeckiem kontrola ITD. Żółte Magnum jednak ich zupełnie nie interesuje. :U

Obrazek

Oczywiście nie dojeżdżamy dziś do granicy. Zjeżdżamy na zajezdnię do Słubic. Musimy tam zrobić "dobówkę", pobrać pieniądze, rozliczyć się, itd.

ObrazekObrazek

Członek ekpiy notorycznie rozwalającej zawartość kubłów na śmieci. :lol:

Obrazek

Autobusy Orbisu i ciężarówki Pekaesu - łączy je ze sobą to, ze za czasów PRL'u były niemal jedynymi Polskimi pojazdami spotykanymi poza granicami żelaznej kurtyny.

Obrazek

W sobotę rano meldujemy się na Świecku, kolejski zero. Wiadomo - poczatek weekendu. O dziwo, kolejka na wjazd do kraju też niewielka.

ObrazekObrazek

Kilka fotek z ringu i dalej z A2. Pisał nie będę nic - po co się powtarzać?

ObrazekObrazek

"Obst und Gemuse" - zawsze podobały mi się ich wozy - tutaj MPII 1850. 8)

Obrazek

Elektownie wiatrowe.

ObrazekObrazek

Dawna granica. Po stronie NRD - Helmstedt, po stronie RFN - Marienborn.

ObrazekObrazek

Dawna siedziba wojsk amerykańskich w Braunschweigu.

Obrazek

Pauza wypada na "dzikusie" za Hannoverem.

Obrazek

Po 45 minutach znowu na szlaku. Za Hannoverem jest trochę gór, my mamy znowu cięzko - 25 ton. :roll:

ObrazekObrazekObrazek

W naszą stronę Porta Westfallica bez korka - z drugiej już nie jest tak wesoło.

ObrazekObrazekObrazek

Holender z ogranicznikiem ustawionym chyba na 95km/h - norma :U

Obrazek

Za Bielefeldem wpadamy na "stau" - a miało być tak pięknie...

Przyczyna - Panowie w dzień malują pasy - wszyscy zostali zmuszeni do jazdy pasem awaryjnym. :|

Na Resser Mark standardowo kupujemy winietę na Beneluks z jutrzejszą (niedzielną) datą. Na parkingu dostrzegamy kolegę z firmy. Chwila rozmowy i musimy ruszać dalej.

ObrazekObrazekObrazek

Zagłębie Ruhry.

ObrazekObrazekObrazek

Na nocleg dojeżdżamy na granicę Niemiecko - Holenderską w Venlo.

ObrazekObrazekObrazek

Rano oczywiście zostajemy skutecznie zablokowani - nie obeszło się bez budzenia kierowców, którzy nas "zastawili". Musimy jechać dalej, w niedzielę niestety.

Obrazek

Przjeazd przez Holandię to tylko kilkadziesiąt kilometrów. Niemal zero ruchu.

ObrazekObrazekObrazek

Wpadamy do Belgii. Obowiązkowe tankowanie na Texaco w Vosselar.

ObrazekObrazek

Przejazd przez Antwepię jest bardzo przyjemny, kiedy na drogach nie ma ruchu. Inaczej, potrafią się tu robić potworne korki. :twisted:

"Kennedy Tunnel" - ADRy muszą go objeżdżać.

ObrazekObrazek

Balony to dość popularny widok w krajach Beneluksu.

Obrazek

Francja wita nas... mgłą, która z kilometra na kilometr robi się coraz gęstsza. Kierunek - Calais.

ObrazekObrazekObrazek

Przed 10 jesteśmy w porcie. Kontrola paszportów, wypisanie biletu, itd.

ObrazekObrazekObrazek

Włosi wjeżdżąją do "stodoły" w celu skontrolowania czy czegoś nie przemycają - czy to ludzi, czy też papierosów.

ObrazekObrazek

Na bilecie widnieje godzina 11:15, jednak prom wcześniejszy ma wolne miejsca i wjeżdżamy z marszu - jako ostatni wóz. ("Teraz to ja jestem ostatnim, który widzi ekran" - Marcin Daniec) :wink:

Zdjęcia z promu.

ObrazekObrazek

Po 2 godzinach w okienku w głównym holu ukazuje się taki widok - dobijamy do portu w Dover.

Obrazek

Zjazd z promu i port po brytyjskiej stronie.

ObrazekObrazekObrazek

Wyjazd z miasteczka, pięknego miasteczka jakim jest niewątpliwie Dover.

ObrazekObrazekObrazek

"Slow lorries for 3 miles" - za Dover jest kilka naprawdę przykrych podjazdów.

Obrazek

Ostatnie spojrzenie na morze - zaraz zniknie za pagórkami.

ObrazekObrazek

Jedziemy w kierunku Londynu z myslą o tym, że resztę niedzieli spędzimy na płatnym truckstopie w Ashford. Na miejscu okazuje się, ze stoi tam jeszcze 6 naszych aut, w tym 2 do tego samego miejsca rozładunku oraz... tato Mateza! :mrgreen:

W poniedziałek przed świtem ruszamy dalej - tym razem już ekipą. :wink:

Jedziemy prawą stroną "orbitalu" - płatny most w Dartford.

ObrazekObrazek

Dojazd do miejsca rozładunku w dzielnicy Edmonton.

Obrazek

Rozładunek jest na magazynach spożywczych. Nie ma gdzie stać, obok stacja inspekcji VOSA (angielskie ITD) i zajezdnia autobusowa. Na miejscu okazuje się, ze stoi tam już jeszcze jedno nasze auto.

ObrazekObrazekObrazek

To musiało się tak skończyć - inspektorzy transportowi zdenerwowali się, ze zastawiliśmy im wjazd - kolega na kontroli spędził chyba 3 godziny, na szczęście wszystko w porządku. :wink:

Obrazek

Kiedy staliśmy pod rozładunekiem dostaliśmy zlecenie powrotne. We wtorek o 15:30 mamy ładować w Corby tytoń na Ukrainę - Prilucky, ok. 200 km za Kijowem.

Obrazek

Kiedy opróżniono czeluści naszej naczepy, niezwłocznie ruszamy do miejsca załadunku. Przejazd przez Londyn.

ObrazekObrazekObrazek

Piękny stary Mustang cabrio na przedmieściach stolicy Wielkiej Brytanii.

Obrazek

W Corby stajemy w uliczce na strefie przemysłowej - musimy czekać do ustalonego terminu załadunku - nie dało się nic przyspieszyć. Koło nas zaparkował także Szkot swoim Fh w typowo wyspiarskim stylu.

Obrazek

Załadunek był terminowy i trwał 20 minut. Załadowaliśmy 6,5 tony tytoniu w kartonach. Powrót w stronę Dover. Na "orbitalu" (tym razem jego lewej stronie) spotykamy charakterystyczną londyńskoą taksówkę, z dachem na tyle wysokim, aby dżentelmeni nie musieli ściagać cylindra. :wink:

Obrazek

Lotnisko Heathrow - ogromy ruch samolotów nad autostradą.

ObrazekObrazek

Pod wieczór docieramy do portu. Musimy zajechać na odprawę do Western Dock - Ukraina nie należy do UE.

Zabiera nas prom o 23:15 - wjeżdżamy na górny pokład.

ObrazekObrazek

Zjazd w Calais.

ObrazekObrazekObrazek

Pod osłoną nocy spokojnie doceiramy do Venlo. Musimy spać w dzień. Po południu ruszamy, aby przedrzeć się przez Niemcy do Słubic. Poczatkowo nie ma problemów i spotykamy naszych jadących w stronę kraju.

Obrazek

Zagłębie Ruhry to Thyssen Krupp, tory kolejowe, autostrady, kominy, Ren i cysterny.

ObrazekObrazek

Wyprzedzanie gabarytów późnym wieczorem. Na moście pilot zajechał nam drogę i nie pozwolił na wyprzedzenie ponadnormatywnego konwoju, za wiaduktem ustąpił i pomknęliśmy dalej. Konwój wiózł jakieś instalacje dla MAN'a. Wszystko ciągnęły oczywiście ciężarówki M...ercedesa. :lol:

Otrzymujemy złą wiadomość - ring zablokowany. Na cięzarówce przewożącej chemikalia w beczkach rozszczelnił się jeden ze zbiorników - konieczny objazd. Kierujemy się w dziewiątkę i 3 zjazdem na 246 do 101 i dalej na ring.

Obrazek

Rano docieramy do Słubic, musimy zrobić przerwę i odwiedzić "cyrk" czyli terminal w Świecku, aby otworzyć karnet. Skąd ta nazwa - charakterystyczne barwy i kopuła.

ObrazekObrazek

W piątek z rana ruszamy do domu na 45 godzinną pauzę. Jedziemy na 2 samochody. Droga mija szybko i bezproblemowo.

Obrazek

Wrocław.

ObrazekObrazek

To nie koniec tej trasy, gdyż rozładunek towaru jest na Ukrainie. CDN - czekajcie cierpliwie! :mrgreen:

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 21:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

:shock: :shock: :shock: Na przeczytanie twojej recenzji poświęciłem 30minut i jestem pod ogromnym wrażeniem :shock:. Przedewszystkim podoba mi się przejrzystość tematu zdjęcia oraz teksty opisujące zdjęcie. Co do samych zdjęć podobają mi się wszystkie które są wykonane nocą, a najbardziej podoba mi się drugie zdjęcie w Kennedy Tunnel :U . Drogi
MICHU życzę kolejnych tak zaje***ych tras :wink: .
Cytuj:
czekajcie cierpliwie
I wydaje mi się, że warto będzie :U .

Pozdrawiam :!:

http://www.janik-gabaryt.go.pl

http://aleks.picturepush.com

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 21:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Czytając opis i oglądając zdjęcia myślałem, że końca nie będzie. :mrgreen: Kolejna trasa zrecenzowana jest bardzo dobrze, począwszy od dobrych zdjęć kończąc na jeszcze lepszym opisie. Wielka szkoda, że nie ma zdjęć nowego Stralisa o którym wspomniałeś. Na zachodzie to się mnożycie na tych parkinach, że zawsze Was (żółtków) pełno? :mrgreen: Czekam na ciąg dalszy trasy. :wink:

Fotogaleria, Trasy - zapraszam do przeglądania i komentowania.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 21:33

Użytkownik

Użytkownik

Świetnie napisany opis trasy. Bardzo miło się czyta, napisane po Polsku, brak domysłów. Fenomenalne zdjęcia :). Daje 6+. Świetnie.

.
.

:arrow: Nowa strona firmy MAGTRANS
:arrow: FanPage na Facebooku firmy MAGTRANS.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 21:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8362980
Samochód: Mercedes SK

trasa bardzo dobrze opisana jak czytalem opis to wydawalo mi sie ze jestem wrzeczewistosci a ten amerykanski truck normalnie bomba fotki!!!!!!!

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 21:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: kadetem tera

Ciężko powiedzieć ze opis jest dobry bo jest on rewelacyjny :D (komu normalnemu by się chciało zjeżdzając na dwa dni do domu).
Powodzenia na ua ;)

"MAM WYJE BANE NA TIRY!"

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 22:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6134783

Gratuluje kolejnej miłej trasy, dzięki tym opisom i fotkom można poczuć że się właśnie tam jest :] :wink: Pomyśleć że w ty wakacje też sobie tak pofruwam z ojcem, tylko szkoda że nie mam dobrej cyfrówki :( A jeszcze mam takie pytanie, czy jak jedziecie, to zawsze koniec czasu wam wypada przy jakimś parkingu gdzie można się zatrzymać, czy np, mając tam 5-10 min do przerwy mijając stacje czy parking zjeżdżacie :?:

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 22:33

Użytkownik

Użytkownik

Trasa świetnie opisana i do tego dużo bardzo dobrych zdjęć.Myślę,że te pozytywne opinie na temat twoich tras zachęcą Ciebie do dalszego opisywania.Ja równiez czekam na dalszy ciąg trasy.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 23:18

Użytkownik

Użytkownik

Ja też chcę do GB!

Nie komentuje recenzji. Jest wykonana bardzo dobrze. Zdjęcia nie są rewelacyjne, ale czytelne.
Dzięki za dedykacje - zaczerwieniłem się ;]

Jedno pytanie, czy w portach, w których wjeżdzają cięzarówki do Anglii kontrole przeciwko przemytom, szczególnie papierosów są bardzo dokładne tak jak to mówią w mediach ?

Tytuł:
Post Wysłano: 09 cze 2007, 23:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6415222

Jaki ten świat jest mały tato stał w ASHFORD od piątku a tam zajechaliście akurat wy,szkoda że żadnych zdjęć z tego miejsca nie zrobiłeś ani nie pogadałeś z moim tatą,no ale cóż mam nadzieję że dojdzie znów do spotkania lecz już tym razem ja również będe z tatą.A wracając do opisu trasy jest świetny zresztą ty pewnie o tym wiesz,włożyłeś w to widać dużo pracy i to się chwali.O tak ten Mustang piękny,świetna sprawa.Zdjęcia ahh te zdjęcia są świetne i dużo miło się ogląda lecz ja niestety nie znam tych miejsc Kennedy Tunnel i Resser Mark jak i innych lecz myślę że w wakacje je poznam.Czekam na ciąg dalszy.

Pozdrawiam.

MERCEDES-BENZ Actros 2540 L <48-355> Vos | Logistics

Tytuł:
Post Wysłano: 10 cze 2007, 8:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Cytuj:
Na zachodzie to się mnożycie na tych parkinach, że zawsze Was (żółtków) pełno?
Mamy kilka takich, na których praktycznie zawsze spotkasz jakiegoś "żółtka" :wink:

Cytuj:
A jeszcze mam takie pytanie, czy jak jedziecie, to zawsze koniec czasu wam wypada przy jakimś parkingu gdzie można się zatrzymać, czy np, mając tam 5-10 min do przerwy mijając stacje czy parking zjeżdżacie
Nie zawsze tak się dzieje, że przerwa wypada przy parkingu - musiałby być rozstawione co 2 km :wink: Dlatego jadąc ważne jest umiejętne czytanie znaków i przewidywanie. Najczęściej jednak staramy nie wykorzystywać się czasu pracy "na maksa" i stajemy 10/15 min. przed końcem czasu - o ile oczywiście jest gdzie.
Cytuj:
Jedno pytanie, czy w portach, w których wjeżdzają cięzarówki do Anglii kontrole przeciwko przemytom, szczególnie papierosów są bardzo dokładne tak jak to mówią w mediach ?
Nie da się skontrolować każdega auta wjeżdżającego do portu, ale na ogół auto prześwietla się lub też "obsłuchuje" specjalną aparaturą, ale zdarzają się też oczywiście bardziej restrykcyjne kontrole.
Cytuj:
Jaki ten świat jest mały tato stał w ASHFORD od piątku a tam zajechaliście akurat wy,szkoda że żadnych zdjęć z tego miejsca nie zrobiłeś ani nie pogadałeś z moim tatą,no ale cóż mam nadzieję że dojdzie znów do spotkania lecz już tym razem ja również będe z tatą.
Podszedłbym, ale dostałem potwierdzenie, że to on, kiedy miał już zasłonięte firanki. Też mam taką nadzieję! :)
Cytuj:
Zdjęcia nie są rewelacyjne, ale czytelne.
Fakt, nie są bardzo dobre, ale chyba nie o to do końca chodzi w zdjęciach relacjonujących odbyte trasy. Zawsze staram się robić je pod kątem bardziej oddania klimatu jazdy. Sądzę, że z tego wywiązuyją się chyba nieźle, co? :wink: