Cytuj:
Wreszcie się wypowiem na temat nowego actrosa. Jak dla mnie porażka jeśli chodzi o nową atrapę chłodnicy. Wygląda to tak, jakby była niedokończona. W sumie takie elementy pasują do przestrzeni między kabiną a zderzakiem gdzie są ruchome i zawsze mogą się schować. Lecz tutaj to jest na stałe i psuje całość. Poprzednia wersja dawała wrażenie solidności tutaj zajeżdża brakiem pomysłu.
Na dole ok. ładnie zderzak upiększyli, co do osłony przeciwsłonecznej dla mnie na minus ale to jest moje zdanie. Dobrze wygląda za to lusterko zintegrowane z boczna listwą.
Nie widziałem za dużo merców więc jak dla mnie w środku nie zmieniło się nic oprócz tego stolika przed siedzeniem pasażera. Swoją drogą mogli wymyśleć jakiś paten chowania go, bo teraz jak tak wystaje nie wygląda za estetycznie, jakoś Daf i Scania potrafią sobie dać radę.
Ogółem ten Actros to jeden z najlepszych modeli ciężarówek wogóle. I nawet wybaczam, że kształt kokpitu zerżnęli od Daf-a. Ale cóż jeśli kopiować to od najlepszych. Chociaż Actros wygrywa płaską podłogą.