Cytuj:
nie darmo samochody, które użytkowały kobiety cieszą się takim wzięciem na rynku wtórynym.
Szczerze mówiąc wątpie jakoby zainteresowanie autami użytkowanymi przez kobiety wynikało bezposrednio z faktu iż użytkowania go przez "nie palącą kobiete"(sformułowanie czesto używane w ogłoszeniach motoryzacyjnych.)
Bardziej wynika to z faktu, że jest to często 2 lub 3 samochód w rodzinie często używany do przemieszczania się na krótkich dystansach, stąd wynika często ich niewielki przebieg. Zwykle jest to auto niewielkich rozmiarów, oszczędne,często to kobieta wybiera marke i wyposażenie.
Miałem przyjemność rozamawiać dzis wieczór z kolegą pracującym w serwisie Peguota, zapytałem go czy widzi jakieś różnice między autami użytkowanymi przez meżczyzn i przez kobiety. Z jego odpowiedzi wynikało, że kobiety częściej serwisują swoje pojazdy
, częsciej są uszkodzenia zderzaków(zadrapania), uszkodzone lusterka natomiast mężczyżni katują silnik, sprzęgło i zawieszenie.
Biorąc pod uwagę jego zdanie wynika, że auta użytkowane przez kobiety są bardziej "pewne".
Teraz kolejne "kazanie", kolego
Sztanga, z racji Twojego wieku
Cytuj:
14 Sierpnia 1988 - 18 latek i 3 miesiące...
W 2008 kończe technikum i zaczynamy etap: "fahren fahren"
przestrzegam Cie przed przygotowywyaniem się do jazdy z prędkościami jakie podałeś
Cytuj:
nie unoś sie honorem tylko ustąp bo nie wszyscy maja ochote jechac 80 albo 100 za jakims "zawalidrogą"
Jak na Twoje doświadczenie (max 6miesiecy) to lepiej nie poruszaj się >100km/h, to że zdałeś egz na kat. B nie znaczy, że poradzisz sobie z sytuacjami na drodzę jakie mogą wystąpić na dużych prędkościach(bynajmniej nie można nabyć takich umiejętności na kursie na kat B). Z wzrostem prędkości auta rośnie ryzyko wystapienia niezapomnianych i mało przyjemnych zajść, no chyba, żę chcesz zeby napisałi o Tobie w gazecie... w nekrologach.
Stopień trudności należy dostosować do swoich obiektywnie ocenionych umiejętności.
POzatym nie jeżdziłeś(legalnie) jeszcze w zime, więc(posługując się wypowiedzią Bogusława Lindy):
"Co Ty k**** wiesz o jeżdzie?"
Koega
MAN jest starszy od Ciebie na podstawie czego twierdze że posiada większe doswiadczenie.
Cytuj:
Nie wiem czemu w "profilu" nie ma pozycji na wiek. Ja właśnie w niedzielę skończyłem 26 lat
A tylko od ludzi doświadczonych można przy dobrych chęciach i zapale nauczyć się czegoś nie przeprowadzając eksperymentu na sobie.