Witam. Panowie jak się jeździ z prętami 16m na standardowej naczepie mocno czuć ten wystający fragment?? Mam załadować to w poniedziałek gdzieś w Berlinie i troszkę mnie to martwi po małej przerwie. Dzięki
_________________ Wszytsko za drugim razem przypadek??
B , C , C+E
Samochód: F90 19.362
Cytuj:
Witam. Panowie jak się jeździ z prętami 16m na standardowej naczepie mocno czuć ten wystający fragment?? Mam załadować to w poniedziałek gdzieś w Berlinie i troszkę mnie to martwi po małej przerwie. Dzięki
na pewno 16m a nie 15?? pręt jak bedzie cienki to ogon 2.5 metra bedzie prawie ziemi dotykac tak sie ugnie jezeli to bedzie 15tka z hennigsdorfa to spoko jazda bo nisko to siedzi tylko czuj bardziej bujanie przód-tył
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
2,5 m to nie trochę za dużo wystaje? 2m może wystawać.
15m prętów nie woziłem, ale wystające 2m owszem i dobra robotę robi spięcie ich pasem do kupy na końcu, tam gdzie wystają. Chociaż to chyba oczywiste.
Sytuacja w DE. STVO Paragraf 22. Mierząc od tylnych czerwonych odblasków, ładunek może wystawać do tyłu na:
-1 m bez dodatkowego oznaczenia
-1,5 m oznaczone jasnoczerwoną poprzecznie usztywnioną chorągiewką o wymiarach 30x30cm lub jasnoczerwoną wiszącą tabliczką o identycznych wymiarach lub jasnoczerwonym pionowo ustawionym walcem o wysokości 30 cm i średnicy 35 cm. Podane oznaczenia muszą znajdować się na wysokości nie większej niż 1,5m od ziemi. W warunkach ograniczonej widoczności należy zamontować czerwoną lampę w tym samym punkcie co oznaczenie. Oprócz tego należy zamontować dodatkowy czerwony odblask na wysokości nie większej niż 90 cm.
-3m oznaczony jak wyżej, ale z ograniczeniem długości trasy do 100 km. Kilometry przejechane poza obszarem obowiązywania STVO nie są wliczane do tych 100km.
Jeżeli ładunek wystaje dalej to potrzebne jest zezwolenie.
Poza tym jako ciekawostka:
-ładunek może wystawać na 0,5m przed kabinę i to tylko przy wysokości pow. 2,5m (przydatne dla autotransporterów i niskopodwoziówek z frezarką do asfaltu)
-długość pojazdu z ładunkiem nie może przekroczyć 20,75m (przydatne dla aut z przyczepą)
-dopuszczalna szerokość chłodni to 2,6m, a reszty 2,55. Ponadnormatywna szerokość i wysokość jedzie wyłącznie na zezwoleniu.
_________________ Witam. Nazywam się Ziutomir. Tak, jestem Anonimowym Frustratem.
15m prętów nie woziłem, ale wystające 2m owszem i dobra robotę robi spięcie ich pasem do kupy na końcu, tam gdzie wystają. Chociaż to chyba oczywiste.
Czy ktoś tu jeszcze mieszka?
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Czy ktoś tu jeszcze mieszka?
Normalnie nie wierze
Fajnie by było jakby temat ożył jak za dawnych lat
Wątpię, tam mają kółko wzajemnej adoracji.
Ale fakt, byłoby spoko
Dla mnie forum a grupa na fejsbuku,to dwie różne rzeczy. Fejsbuk traktuję z przymrużeniem oka. Zamieszczanie fotek na forum,jest bardziej skomplikowane niż na fejsbuka. To chyba główne przyczyny tego,że tamto bardziej sie rozwija.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
W Opolu przed świętami widziałem chyba nadal Waszą jedna z tych starszych 4osiowch Rek,one nadal pracują czy to jakieś ciągniki źe tak powiem rezerwowe ?
Ogólnie widać źe bardzo dużo firm od gabarytów pod koniec roku odświeżyło swój tabor i większość to właśnie Volva
W Opolu przed świętami widziałem chyba nadal Waszą jedna z tych starszych 4osiowch Rek,one nadal pracują czy to jakieś ciągniki źe tak powiem rezerwowe ?
Ogólnie widać źe bardzo dużo firm od gabarytów pod koniec roku odświeżyło swój tabor i większość to właśnie Volva
Tych nowych czteroosiowych LEDów jest już 18cie. Volvo wersji 3 zostało chyba 3 sztuki,parę Scanii. Mają przyjść Mercedesy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość