Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 18 lip 2009, 20:52

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9354841
Samochód: daf

Z tego co sie orientuje to w bialymstoku zadnego biura nie prowadza.Znajduje sie ono w bobrownikach.Najpierw zadzwon bo moze sie okazac ze zajedziesz i nie bedzie z kim pogadac bo akurat szefa nie bedzie.Najlepiej zadzwonic zapytac czy wogole przyjmuja a jak cos to dogadasz sie na konkretna godzine.Powodzenia

Post Wysłano: 19 lip 2009, 0:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Dzięki za info. Jakiś czas temu zdobyłem nr tel do nich, i CV już poszło ;)

Post Wysłano: 01 paź 2009, 19:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Mercedes Actros 4141 8x6

Witam.Co tam nowego słychać u Sambora,macie może jakieś foty ich sprzętu :?: .

Post Wysłano: 01 paź 2009, 19:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1768259

Zdjęcia VOLVO 660.
Obrazek

Post Wysłano: 03 gru 2009, 20:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Hej.Co tam nowego słychać u sambora :?: .Może macie jakieś nowe fotki :?: .

Post Wysłano: 03 gru 2009, 23:40

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4029913
Samochód: Mietek Aszrot

Cytuj:
Hej.Co tam nowego słychać u sambora :?: .Może macie jakieś nowe fotki :?: .
Już od kilku osób słyszałem, że problem z kasą jest. W sumie się nie dziwie bo Sambor mając taki potencjał nie robi żadnych dużych robót, jakiś czas temu skonczyli większą robotę ponad kilometrowego odcinka nowej dróżki, a tak miotają się przy jakichś mniejszych robotach jako podwykonawcy, mało ich widac w samym Białymstoku.

Niestety w województwie nie robią żadnych autostrad czy ekspresówek, no może jedna niedługo ruszy wylot do Warszawy ale do tego nawet nie startowali chyba a i tak Strabag wygrał, teraz rusza przebudowa części naszej pseudo obwodnicy na wlocie z Augustowa, robota na półtorej roku i naprawde spora robota i też skasował Strabag(ojciec właśnie zaczął przy tej robocie na samochodzie u podwykonawcy), remonty ulic z mieście kasuje Strabag, Tiltra i PEUiM(należące do Tiltra Group, ten sam właściciel Litwin), pare innych mniejszych firm i naprawde w samym Białymstoku ciężko o robote. Jest mnóstwo prywaciarzy, którzy pokupowali wanny, a i firmy z województwa też ciągają coś po mieście patrz np. PAWLEX czy ROLTRANS z Moniek.

W województwie też jakoś nie mają chyba szczęscia bo raczej jak gdzieś coś się dzieje to miejscowe firmy robia z lepszym lub gorszym skutkiem z naciskiem na gorszy:P

Coś mi się wydaje, że w dobie "kryzysu" troszke przecenili swoje siły i teraz leasingi są kulą u nogi nie robiąc przy żadnych poważniejszych inwestycjach.

Post Wysłano: 05 gru 2009, 10:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dużo nowych aut wzięli w leasing :?: .

Post Wysłano: 05 gru 2009, 16:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4029913
Samochód: Mietek Aszrot

Cytuj:
Dużo nowych aut wzięli w leasing :?: .
Więkoszośc taboru. Czyli kilka wywrotek, kilka ciągników + wanny do nich, a wiadomo one nie kosztują tyle co firanki:) W tym temacie są fotki FH 3 osiowego z chyba najmocniejszym silnikiem + niskopodwoziówka do niego oczywiście na leasing. Nie wiem jak ze sprzętem stricte budowlanym czyli koparki, ładowarki, równarki itd. bo nigdy nie zwracałem na nie uwagi czy to nowy sprzęt czy stary jakiś.

Dzisiaj rozmawiałem z ojcem, mówił o 2-óch nowych budowach w Białymstoku (budowa 2-óch kompletnie nowych ulic) to znowu Strabag je skasował:) a są to prace na długi czas, także Sambora jako głównego wykonawcy dawno już nie było w mieście.

Post Wysłano: 05 gru 2009, 19:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No to mają nie ciekawie :( .Wiesz może kolego czy mają swoją stronę internetową,może posiadasz jakieś fotki ich autek :?: .Pozdrawiam :) .

Post Wysłano: 06 gru 2009, 23:04

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN TGS 8x8

Jeżeli komuś przeszło przez myśl praca u Sambora to lepiej niech da sobie spokój. Koleś po pierwsze płaci grosze, po drugie ze sporym opóźnieniem a jak ktoś chce się zwolić to niech już zapomnie o kasie. Firma nie ma nawet licencji. Odnośnie samochodów to nie wiem czym tu się tak zachwycać, gość bierze auta w leasing po mniej więcej niż pół roku mu je zabierają bo nie płaci rat, wtedy zmnienia dostawę aut. Obecnie nigdzie nie dostanie aut oprócz firmy Volvo bo w innych jest już spalony. Innym podwykonawcom też nie płąci za wykonane prace, zalega z płatnościami po parę lat. Odnośnie kierowców to faktycznie jeżdzą małolaci bo nikt za grosze nie bedzie robił i narażał siebie na taki sters. (czas pracy kierowcy nie istnieje). Nie wymyślam tego co napisałem poprostu wiem jak jest w tej firmie od osób którzy tam pracowali, a i ja osobiście wiem sporo o tej firmie z innych doświadczeń. Więc nie łudźcie się że tam jest super. Proponuję wam abyście poszukali pracy w innych firmach iż "sambor". Odnośnie tego "goldmana to wydaję mi się, że jest to koleś od nich z biura który pisze o tej firmie w samych superlatywach i opowiada jakieś śmieszne rzeczy.
Ale zrobicie jak chcecie ja wam tylko opisałem jak tam jest. Jak ktoś chce tam jeżdzić lub być operatorem to życzę mu powidzenia!!!!!!!!

Post Wysłano: 08 gru 2009, 19:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No to Sambor jednak nie jest tak kolorowy.Niby z zewnątrz na porządną firmę wyglądał,a tu jednak...

Post Wysłano: 10 gru 2009, 23:13

Użytkownik

Użytkownik

Koledzy każda firma jest porządna jak ma dobra robote,wtedy leasingi nie są straszne i pracownicy dobrze zarabiaja.Niestety Sambor raz załapał dobrą robotę jako główny wykonawca i tyle,teraz zastój,niepotrzebnie nabrał tyle sprzętu w leasingi.Troche się pospieszyli z tym zapałem,na rynku jest straszna konkurencja w postaci Strabagów i Tiltry którzy robią za śmieszną kasę, że dziw że coś jeszcze zarabiają.Pracowałem jako podwykonawca w Tiltrze i mogę powiedzieć ze straszna lipę odstawiają,to co oni teraz robią to za rok moze dwa będą wszystko naprawiać.Oszczedzają na materiałach jak tylko się da,sypią ostatni sy który na drogi wogóle trafić nie powinien.Według mnie ich ekspansja długo nie potrwa bo robiąc za taką kasę z torbami pójdą, a tym bardziej że wiekszość roboty podwykonawcy robią,oni też żądają już wiekszych stawek.
Sambor pewnie załapie się jako podwykonawca na tych większych robotach co będą w białym.Ostatnio całe lato robili kilka kilometrów drogi w okolicach Bielska Podlaskiego,więc często widywałem ich sprzęt na swoim terenie.

Post Wysłano: 28 gru 2009, 14:51

Użytkownik

Użytkownik

nie to nie bylo do ciebie golmar

Ostatnio zmieniony 02 sty 2010, 13:15 przez fila84, łącznie zmieniany 2 razy.

Post Wysłano: 28 gru 2009, 15:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kolego jakie macie wywrotki na swoim wyposażeniu :?: .Masz może jakieś foto :?: .

Post Wysłano: 01 sty 2010, 11:47

Użytkownik

Użytkownik

Kolego fila84 jeśli te wszystkie twoje aluzje są w stosunku do mnie to odpuść sobie bo nic strasznego o firmie nie napisałem,tylko tyle że jest mały zastój,jak w większości firm z branży zresztą.Ale optymizmu wielkiego też nie ma,bo niedawno mój szefo z waszym się kontaktował i wasz boss wcale takim optymistą nie był i strasznie ponoć narzekał że za ciekawie to nie jest w samborze.Więc nie wiem skąd tak rozbieżne opinie i nastroje,ktoś musi coś kręcić,ale tego nikt z nas do końca nie zgadnie.Pozdrawiam

Post Wysłano: 23 cze 2010, 12:03

Użytkownik

Użytkownik

Jeżeli chciałbym złożyć swoje CV to muszę je zawieść osobiście czy mogę je jakoś wysłać ??

Post Wysłano: 23 cze 2010, 12:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Chyba Sambor nie ma swojej strony internetowej, to i ze znalezieniem meila będzie problem, chyba, że chcesz wysłać pocztą :). Lepiej zanieść osobiście, jak do każdej firmy, od razu będziesz znał odpowiedz, czy Cię zatrudnią czy nie.

Post Wysłano: 23 cze 2010, 19:53

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12223752

Firma już chyba sprzedała swoje FH16 660.
Link:
http://je.pl/rk6t

Post Wysłano: 24 cze 2010, 11:43

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN TGS

Najprawdopodobniej nie sprzedali tylko firma która leasingowała ten ciągnik zabrała mu z powodu nie płacenia rat
zresztą tak jak większość jego taboru

Post Wysłano: 24 cze 2010, 13:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: MB Atego

Swojego czasu to FH widziałem właśnie pod Auchanem na Hetmańskiej. Sporo ich wywrotek lata przez Kleosin ( moja mieścina ) w stronę Łap, ale gdzie dokładniej to nie wiem. No i teraz jeszcze robią na Stadionie przy Słonecznej, dniami i nocami :)

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...