Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 05 sty 2007, 16:14

Tytuł:
Post Wysłano: 05 sty 2007, 17:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:
Teraz ujęcie z kamerki laptopa, nie z aparatu cyfrowego, dlatego nie ma dźwięku.

http://video.google.com/videoplay?docid ... 7527&hl=en

Przypominam, że na dole po prawej, klikając na trójkącik, można ustawić wielkość obrazu. "Original Size" da najlepszą jakość, "Double Size" większy ekran. Zapraszam.
:D

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Tytuł:
Post Wysłano: 05 sty 2007, 18:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Hiob fajny filmik.Słuchasz country? tam muza mi sie nie podoba, ale slyszalem ze jest dobra do jazdy ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 05 sty 2007, 19:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Byś mógł pokazać jak traki u was wygladaja nocą.
Z tym gorzej, bo sprzęt, jakim dysponuję daje filmy i zdjęcia bardzo marnej jakości przy słabym świetle. Ale pewnie, prędzej czy później, coś się trafi.
Cytuj:
Nie no super... ten film z wnetrza ciezarówki jest genialny!! :U Wiecej takich!!
Cytuj:
no dzieki hiob:D:D takich filmików to ja moge również więcej oglądać;]

Jak ich będzie więcej, to nie będą żadną atrakcją. Niczym za bardzo się nie będą różniły. Ale kiedyś zamieszczę jeszcze kilka.

Cytuj:
Hiob fajny filmik.Słuchasz country? tam muza mi sie nie podoba, ale slyszalem ze jest dobra do jazdy ;)
Nie, w zasadzie nie. Tam chyba nawet nie leci "country", tylko "bluegrass". Też rodzaj country, ale dla prawdziwych fanów nazwanie bluegrass muzyką country to profanacja :D. Radio z taką typowo amerykańską muzyką, bardzo popularną w Kentucky (zwanym "Bluegrass State", choć nie dla tej muzyki, ale dla pewnego gatunku trawy, od którego i stan i muzyka otrzymały swą nazwę) puściłem tylko dlatego, że nagrywałem ten filmik.

Ja niemal wcale nie słucham muzyki, a jak już, to polskiej. Czasem trochę bluesa, albo muzyki poważnej, symfonicznej, ale generalnie rzecz biorąc brakuje mi na słuchanie muzyki czasu. Słucham dużo taśm i radia "gadanego", głównie apologetyki, ale także książek na taśmach. Ostatnio skończyłem "Faraona" i "Nad Niemnem", które jakoś mi umknęły w szkole, a chyba były obie lekturą obowiązkową. :D Polecam, wspaniałe książki.

Cytuj:
mam do was prośbę jak ustala się ten obrazek z boku.
Jak jesteś zalogowany, kliknij u góry na profil, zjedź w dół i tam masz opcję wybrania obrazka z galerii, albo wklejenia adresu obrazka z netu.
Cytuj:
...bo lubie takie filmy jak widac kierowce który zmienia biegi i kręci... :lol:

Hmmm...A moja żona w ogóle nie lubi, jak ja coś kręcę... Interesujące...
:D :P :twisted:
Cytuj:
...Tak sobie myślę że strasznie smutno i samotnie sie musi człowiek czuć podróżując tak sam po takim pustkowiu...
Nie wiem jak inni, ale ja nie lubię tłoku. I na takim właśnie pustkowi czuję się najlepiej. A dzięki netowi i komórce zawsze można z kimś porozmawiać, gdy ma się taką potrzebę. :)
Cytuj:
ps.hiob w temacie Truckstop"napisalem ci że chcialbym abyś umieścił więcej fot z truckstopów-chodziło mi o wygląd stacji z zewnątrz i parkingi dla ciężarówek a nie ażeby$(cytuje)"latał po wnętrzu z aparatem"

To przypomnij mi w tamtym temacie, choć takich zdjęć napstrykałem też sporo. Pobuszuj po fotosiku.

Cytuj:
Hiob a co to się stało z nawierzchnią tej drogi ,pod koniec filmiku??>??
http://video.google.com/videoplay?docid ... 7716&hl=en

Po prostu przez moment inna nawierzchnia, stary asfalt, naprawiany zalewaniem szczelin smołą.

Cytuj:
ps.Mógłby$ zamie$cić film z nocnej trasy po zatłoczonej drodze

W nocy ciężko znaleźć zatłoczone drogi ;) Poza tym film wychodzi nieostry, a światła rozmazane. Mam nawet coś z Chicago, ale teraz, jak jestem w trasie, nie mogę tego wysłać do googli, bo filmy mają za dużo bajtów.

Pozdrawiam.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 05 sty 2007, 23:57

Tytuł:
Post Wysłano: 06 sty 2007, 14:12

Użytkownik

Użytkownik

HIOB chyba znalazłem twój filmik który nie znalazł sie chyba na forum. A jest to film z osobówki jak do domu wracasz. Tutaj jest link:
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... r%C3%B3wki

Tytuł:
Post Wysłano: 06 sty 2007, 16:38

Użytkownik

Użytkownik

No tez mi to wyglada na filmik Hioba...

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2007, 0:59

Użytkownik

Użytkownik

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Skyl ... lotte2.jpg
Hiob,nie spodziewałem sie,że twoje miasto Charlotte jest tak duże,myślałem że to miasteczko a tu prosze --Big City>! 610 tysięcy mieszkańców(2005r.) ,największe miasto w Północnej Carolinie ,a 18 pod wzgledem mieszkańców w Stanach>!!<nono>
Cytuj:
Nie no super... ten film z wnetrza ciezarówki jest genialny!! :U Wiecej takich!!

hiob napisał:
A na koniec link do filmu z drogi z parkingu do domku:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 4877&hl=en

łojdana łojdana napisał:
no dzieki hiob:DVery Happy takich filmików to ja moge również więcej oglądać;]
-
Jak ich będzie więcej, to nie będą żadną atrakcją. Niczym za bardzo się nie będą różniły. Ale kiedyś zamieszczę jeszcze kilka.
-Hiob-zgadzam sie "co za dużo to nie zdrowo">!!
mam pomysł na filmik -abyś pokazał nam swoje miasto albo jakiś truck stop z zewnątrz pooprowadzał nas po jakiejś okolicy albo tak jak wspominałem po truck stopie albo downtown jakiegoś miasta>!!!!oczywiście ażebyś nam troche poopowiadał ,jak można na dżwięk robić!!!! 8) :wink: :wink: !!>!!
Cytuj:
Ja niemal wcale nie słucham muzyki, a jak już, to polskiej.
:arrow: :!:
polskie country ostatnio podniosło poprzeczkę i nawet świetnie sie prezentuje :!:
Cytuj:
W nocy ciężko znaleźć zatłoczone drogi
-teraz są już coraz dłuższe dni bo coraz bliżej nam do wiosny(tej kalendarzowej,bo pogodowa w Polsce jest non stop ok. 5-13stopni celcjusza)!ps.widziałem i słyszalem o tym ataku zimy w Stanach-nieżle i ta lawina co zeszła na tą autostrade w Colorado dziś, coś strasznego
ale przejdzmy do sedna sprawy ,chodziło mi o jazde po ciemku nie musi to być przecież noc!!może byc póżne popołudnie 8) :!: no nie?? :!: 8)

[ Dodano: Nie, 07.01.2007, 12:12 ]
Cytuj:
HIOB chyba znalazłem twój filmik który nie znalazł sie chyba na forum. A jest to film z osobówki jak do domu wracasz. Tutaj jest link:
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... r%C3%B3wki
Cytuj:
No tez mi to wyglada na filmik Hioba...
-panowie ten filmik ukazał Hiob w dziale trasy w temacie "Tour de USA" jakiś niecały tydzień temu :) pozdrawiam,,,

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2007, 6:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Skyl ... lotte2.jpg
Hiob,nie spodziewałem sie,że twoje miasto Charlotte jest tak duże,myślałem że to miasteczko a tu prosze --Big City>! 610 tysięcy mieszkańców(2005r.) ,największe miasto w Północnej Carolinie ,a 18 pod wzgledem mieszkańców w Stanach>!!
Tak naprawdę to jest ono znacznie większe. Tutaj małe miejscowości zazdrośnie strzegą swych praw miejskich i nie dają się wchłaniać przez wielkie metropolie, dlatego używanie statystyk mówiących o liczbie mieszkańców miasta, a nie zespołu miejskiego, nie całej metropolii, zawsze jest myląca. Ja też nie mieszkam w Charlotte, ale w Matthews, miasteczku tak związanym z Charlotte, jak Wieliczka z Krakowem. Wieliczka, czy Skawina niby mają swoje prawa miejskie, ale w zasadzie są już integralną częścią Wielkiego Krakowa. Ale takie miejscowości, jak Kazimierz, Lubicz, Mogiła i wiele innych, już przed wielu laty stały się dzielnicami miasta. W Stanach te "Lubicze" i "Kazimierze" zachowują swe prawa miejskie i dlatego statystyki mówiące tylko o mieszkańcach miasta nie obejmują tych enklaw. Atlanta na przykład ma mniej mieszkańców niż Charlotte, choć w praktyce jest trzykrotnie większym miastem. Cytaty z Wikipedii, pierwszy o Atlancie, drugi o Charlotte:

"According to the July 2005 census estimate, the city has a population of 470,688 and a metropolitan population of 4,917,717"
"...population of approximately 610,949 (2005 estimate). The Charlotte metropolitan area (MSA) had a 2006 estimated population of 1,594,799."

Pięc milionów mieszkańców dla Atlanty i półtora miliona dla Charlotte to statystyki bardziej odpowiadające prawdzie, niż te mówiące o 470 i 610 tysiącach.

Co do filmów, to wszystkie, jakie są dostępne w necie są tutaj:

http://video.google.com/videosearch?q=truckerhiobvideo

Teraz jest ich chyba 58, a jak będzie przybywać, to też tam automatycznie wskoczą. Ja jednak nie mogę ich publikować z samochodu, bo do tego potrzebne jest szybsze łącze i nie chcę znowu stracić netu za wysyłanie zbyt wielu bajtów. :twisted: :D

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 10 sty 2007, 15:20

Użytkownik

Użytkownik

Filmiki super a Charlotte piękne :)

Tytuł:
Post Wysłano: 12 sty 2007, 6:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Link do wszystkich filmów jest już w podpisie pod moimi postami. A to jeden z nowszych filmików, nakręcony cyfrowym aparatem fotograficznym, a więc ma także ścieżkę dźwiękową:

Kliknij TUTAJ

i włącz głośniki. Na dole po prawej, klikając na mały trójkącik, można ustawić wielkość i jakość obrazu. Im obraz większy, tym jakość gorsza. Pozdrawiam. :P

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 sty 2007, 16:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: duży z naczepą

Widzę, że gdy włączałeś się do ruchu to mimo swojej nie dużej prędkości nie zatrzymałeś się Hiobie przed znakiem "STOP'u" :twisted:

Tytuł:
Post Wysłano: 12 sty 2007, 17:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Widzę, że gdy włączałeś się do ruchu to mimo swojej nie dużej prędkości nie zatrzymałeś się Hiobie przed znakiem "STOP'u" :twisted:
No wiesz :?: :?: :?: Ja :?: :?: :?: Taki trucker by nie zauważył STOP-u :?: :?: :?: :shock: :oops: :lol:

Tamto skrzyżowanie ma małą wysepkę. Samochody skręcające w prawo mają trójkąt, te jadące na wprost i skręcające w lewo mają znak stopu. Umiejscowienie wielu znaków w USA jest, delikatnie mówiiąc, dziwne. A z tego ujęccia rzeczywiście wygląda, jakbym to na "moim" stopie nie stanął.

Tutaj raczej trzeba uważać na trójkąty, bo wiele osób i na nich się zatrzymuje. Czy jest taka potrzeba, czy nie. Zdecydowana większość skrzyżowań ma stopy, znak "Uwaga na drogę z pierwszeństwem przejazdu" nie jest zbyt popularny, więc chyba dlatego wielu go traktuje i tak jako STOP. Parę razy miałem awaryjne hamowanie wszystkimi 18-kołami, bo droga pusta po horyzont, a jakiś idiota zdecydował, że jednak zatrzyma się na sekundkę, czy dwie, przed odwróconym trójkątem.

Na filmie jednak nikogo nie było, po skręcie w prawo miałem aż do truckstopu dodatkowy, prawy pas, więc można było śmiało jechać. :twisted: :D Pozdrawiam i pilnujcie mnie dalej, żebym nie łamał przepisów. ;)

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 sty 2007, 18:48

Użytkownik

Użytkownik

hehe ja juz to wczesniej zauwazyłem :lol: ale tak myslałem ze pewnie mógł skrecic w prawo :!:

Tytuł:
Post Wysłano: 13 sty 2007, 18:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Obejrzalem sobie filmiki i jak dla mnie najciekawszymi byly jak sobie manewrowales na truckstopie. Zdziwilo mnie dlaczego cofales na prawo skoro byla luka zeby wjechac i lamac sie w lewo. No chyba ze wolisz lamac sie na prawo a moze uznales ze w tamtej luce byloby Ci za ciasno. Ciekawy rowniez filmik z przejazdu tunelem i przejazdu przez miasteczko w PA. Pozdrawiam.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 sty 2007, 17:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Obejrzalem sobie filmiki i jak dla mnie najciekawszymi byly jak sobie manewrowales na truckstopie. Zdziwilo mnie dlaczego cofales na prawo skoro byla luka zeby wjechac i lamac sie w lewo. No chyba ze wolisz lamac sie na prawo a moze uznales ze w tamtej luce byloby Ci za ciasno. Ciekawy rowniez filmik z przejazdu tunelem i przejazdu przez miasteczko w PA. Pozdrawiam.
Zawsze łatwiej w lewo, ale Flying J ma dość wąskie miejsca parkingowe, a po prawej zauważyłem dwa wolne obok siebie, więc łatwiej było się złożyć w prawo. Przy lusterkach sterowanych elektrycznie nie jest to już takie trudne, jak bywało dawniej.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 17 sty 2007, 19:49

Użytkownik

Użytkownik

hiob powiedz mi ,jezdzisz kiedy masz towar czy kiedy ci sie chce tzn nie ma znaczenia to czy jest dzień i jasno czy noc,jeżdzisz kiedy ci sie podoba czy poprostu czasami walisz nocną trasę aby nadgonić bo wiadomo w nocy można przycisnąc no i jest mniejszy ruch :?: :arrow: :!: 8) 8) ale dla mnie lepiej by bylo jezdzic za dnia kiedy jest jasno :] :U

Tytuł:
Post Wysłano: 18 sty 2007, 11:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
hiob powiedz mi ,jezdzisz kiedy masz towar czy kiedy ci sie chce tzn nie ma znaczenia to czy jest dzień i jasno czy noc,...
Ja generalnie jadę jak najszybciej się da. Od zabrania towaru jadę 11/10, tzn 11 godzin jazdy, 10 przerwy. Teraz na przykład, w noc ze środy na czwartek, jestem u klienta, mimo, że towar ma być na piątek. Nie wiem, czy mnie rozładuje jutro rano, czy każe mi czekać jeszcze jeden dzień, ale bardzo często takim agresywnym sposobem jazdy zyskuję czas i łapię dodatkowe ładunki.

Przez kilkanaście lat woziłem lotnicze ładunki. Zwykle ładowałem się popołudniu i musiałem je dowieź następnego dnia, więc latałem w nocy. Teraz więcej jeżdżę w dzień, ale nie ma reguły. W nocy mniejszy ruch, ale che się spać. W sumie jednak chyba wolę nocną jazdę, bo z sennością radzę sobie lepiej niż z tymi idiotami, których pełno na drodze. :twisted: :D

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 18 sty 2007, 18:44

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Nie wiem, czy mnie rozładuje jutro rano, czy każe mi czekać jeszcze jeden dzień, ale bardzo często takim agresywnym sposobem jazdy zyskuję czas i łapię dodatkowe ładunki.
prawdziwy wyjadacz z ciebie, heh, 8) 8)
Cytuj:
Ja generalnie jadę jak najszybciej się da.
widać na tych twoich filmikach ,jak pedzisz- wyprzedzasz każdego kogo tylko sie da z wielkich braci ! :U ,zawsze pierwszy na mecie :>

Tytuł:
Post Wysłano: 18 sty 2007, 19:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Ja generalnie jadę jak najszybciej się da.
widać na tych twoich filmikach ,jak pedzisz- wyprzedzasz każdego kogo tylko sie da z wielkich braci ! :U ,zawsze pierwszy na mecie :>
Nie w tym sensie to pisalem. Zazwyczaj jadę tyle, ile wynosi legalny limit szybkości. Czasem nawet wolniej. Jadę jak najszybciej w tym sensie, że staram się nie marnować czasu na stanie po truckstopach, kasynach gry itd. Wystarczająco dużo czasu marnuję czekając na kolejne ładunki. A ocena szybkości z filmu często jest myląca. W zależności od tego, jak jest ustawiony zoom w kamerze, samochód może robić wrażenie jadącego znacznie szybciej i znacznie bliżej tego przed nim. A jeśli chodzi o wyprzedzanie, to pewnie co najmniej tyle samo aut mnie wyprzedza, ile wyprzedzam ja. A ci, którzy mnie nie wyprzedzają, to kierowcy firm, które ograniczją szybkość w swoich samochodach. W innym przypadku pewnie wszyscy by mnie wyprzedzali :D

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.