Witam.
Kacper R620, cieszę się, że sfotografowałem Twoje rodzinne strony. Często przejeżdżaliśmy z bratem przez Czechowice-Dziedzice
Tym razem wrzucam kolejną porcję zdjęć. Już nie ze stałej trasy
Bielsko-Biała - Sosnowiec - Łódź - Bydgoszcz, ale ze spedycji.
Na początek pokażę Wam Man'a TG410A, którym przez niedługi czas mój brat miał przyjemność jeździć.
Postanowiłem zmienić tytuł tematu, ponieważ mój brat jeździ obecnie po całej Polsce i relacje z tras będą miały różne tytuły.
Bytom - Ostrów Wielkopolski - Oleśnica - Miękinia - Oleśnica - Bytom.
W trasę wyruszyliśmy w czwartek o godz. 10:00 i w piątek przed godz. 16:00 wróciliśmy już do domu (28-29.06.2007r.).
Najpierw pojechaliśmy do Ostrowa Wielkopolskiego rozładować towar, a były to filtry powietrza wraz z obudowami do samochodów. Trasa przebiegała w miarę spokojnie. Trafiliśmy na wiele odcinków drogi, która jest na bieżąco remontowana, ale korków nie było i ruch nie był też spory, więc bez większych problemów dotarliśmy na miejsce. W samym Ostrowie Wielk. mobilki na CB bezbłędnie nas poprowadzili do firmy. Do godziny 16 byliśmy na terenie firmy. Nie mogłem się powstrzymać przed zrobieniem kilku zdjęć innych zestawów czekających na rozładunek. Wziąłem aparat i zacząłem robić zdjęcia. Przy okazji rozmawiałem z kilkoma kierowcami na temat forum, robienia zdjęć itp. Następnie wyruszyliśmy do Oleśnicy do Poliplastu na załadunek (tylko 3 palety rur), byliśmy tam przed godz. 18:00. Później pojechaliśmy na bazę Demotransu odpiąć przyczepę, zrobiłem również zdjęcia zestawów, które stały na parkingu i pojechaliśmy 14km od bazy do rodziny spędzić noc. O godz. 05:00 następnego dnia wyruszyliśmy samą solówką zawieźć towar do Miękini, miejscowości za Wrocławiem. Byliśmy tam przed godz. 07:00. Po rozładunku wróciliśmy do Oleśnicy zespawać zapięcie bocznej belki w solówce i podpiąć przyczepę. Następnie pojechaliśmy po rury do Poliplastu i stamtąd wróciliśmy do Bytomia.
Oto relacja z trasy:
Droga do Ostrowa Wielkopolskiego:
Wspomniany remont drogi i dalsza podróż do Ostrowa Wielk.:
Samolot w Ostrowie (za reklamą) i dojazd do firmy:
Relacja zdjęciowa z Ostrowa (my przyjechaliśmy białym Manem z napisem Demotrans
):
Droga do Oleśnicy (przed samą Oleśnicą zaczął przelotnie padać deszcz):
Poliplast w Oleśnicy i samochód kolegi z firmy:
Za tą szybą maszyna produkuje rury, dwie blachy się rozsuwają, następnie rura zostaje zsunięta z metalowego walca i spada do metalowego kosza:
Dalszy ciąg sesji w Poliplaście:
Parking Demotrans'u w Oleśnicy (czerwonym Volvo FH12 w tandemie z tabliczką Karol jeździ mój wujek
):
Nasz Man zaparkowany na wsi, gdzie spędziliśmy noc:
Trasa do Miękini przez Oleśnicę i Wrocław i droga powrotna do Demotransu:
Firma Raben, zestaw Vos Logistic i firma zajmująca się grafiką na pojazdach:
Baza Demotransu:
Załadunek w Poliplaście i powrót do Bytomia:
Mam nadzieję, że wielu osobom spodoba się ta trasa i zostawicie tutaj swój ślad w postaci komentarza, uwag, pytań itp. Pozdrawiam wszystkich.