Cytuj:
Jak często kierowcy są w domu?czy to jest raz na miesiąc czy na tydzień
bo jeśli chodzi o wynagrodzenie to raczej od ciebie sie tego nie dowiem.
Jak wspomniał mój poznański wspólnik, temat ten kilka razy był już poruszany na forum
Jeżeli jednak ma Ci to w czymś pomóc, to nie widzę przeszkód, aby raz jeszcze przybliżyć formę i zasady panujące w Anwil'u. Zadałeś dwa konkretne pytania... Chyba dwa najczęściej zadawane w trakcie poszukiwań firmy, w której chciałoby się pracować
Jak często w domu? Na to pytanie nie mogę udzielić jednoznacznej wypowiedzi, z racji tego, że rozpoczynając zlecenie na bazie, nie zawsze wiemy dokąd udamy się po rozładunku, czy nie będzie potrzeby dojazdu "gdzieś",by zabrać towar przeznaczony do innej części Europy. Jak pisałem wcześniej, zdarzały się trasy dosłownie kilkudniowe, zdarzały się długie tourne'e, których np doskonałym przykładem jest opisywana przeze mnie wakacyjna trasa
Często jest tak, że jesteś "dobre" kilka dni w domu, jedziesz np na UA, skąd wracasz na pusto do PL...I znowu 3-4 dni z rodziną. Jak wiadomo,każdy medal ma dwie strony... Nie samą Ukrainą człowiek żyje, więc po takim kursie możesz wyjechać i zapomnieć jak wygląda baza
W większości jednak nie przekracza się 3 tygodni, do siedziby firmy zjeżdża się w 2 tygodniu pracy.
Pieniążki, pieniążki...Po pierwsze, "dżentelmeni" o pieniążkach nie rozmawiają
Po drugie.. Mimo swojego, "poważnego" podejścia do tego forum jak i użytkowników, staram się tutaj raczej nie rzucać liczbami, który "uderzałyby" w kogoś. Pisząc tutaj nie wiemy z kim tak na prawdę mamy do czynienia, komu i co mówimy. Więc..oszczędność popłaca
Mówisz, że o wynagrodzeniu się ode mnie nie dowiesz...Masz rację, aczkolwiek zupełnie inaczej wyglądałaby ta rozmowa, gdybyśmy rozmawiali "oko w oko".
Anwil nie jest dla mnie żadną tajemnicą, tak więc i kwestia zarobków nie jest mi obca. Ilu kierowców, tyle pensji..Każdy zarabia inaczej, każdy jeździ inaczej...Z całą świadomością mogę powiedzieć, że zarobki są godne wykonywanej pracy....
Cóż, jeżeli potrzebne będą jeszcze jakieś informacje, śmiało pisz...Ja ze swojej strony mogę życzyć powodzenia w szukaniu odpowiedniej firmy i..znalezienia tej właściwej
Pozdrawiam..