Levuss nie ma się co tak podniecac tym calym Volvem, bo niestety... jak 15 lat temu kabiny innych ciezarowek byly mniejsze i ciasniejsze to i Volvo bylo czyms, a na dzien dzisiejszy tak jak w poscie ktory zacytuje nizej, komfort - mistrz, ale kabina - w porownaniu do innych marek jest naprawde cienko... Kiedys tez chodzilem i tylko FH FH FH Globek XL, ale jak sie Espanie zrobilo TGA XXL, a pozniej FH w Globie XL to naprawde nie zachwyca.
A to i post, wedlug mnie racja:
Cytuj:
przeczytałem cały temat od początku i z tego co widzę generalnie wszyscy chwalą szweda, jest ok jeździ do przodu, do tyłu, skręca itd ale czym tu się zachwycać? buda mała, ciasna, fotel może i wygodny tylko jakoś nikt nie napisał, że nie da się go odsunąć od kierownicy tak daleko jak w innych ciężarówkach, nie jestem wielkoludem (176cm) ale przydało by się kilka centymetrów dalej, tunel niby ne wysoki ale chyba po to aby utrudnić sprzątanie wokół foteli, po za tym nagrzewająca się podłoga na nim - zimą fajnie _ prawie jak podłogowe ale latem ...
zachwycał się ktoś dużymi schowkami na zewnątrz auta a co z miejscem w środku? dobrze, że górne łóżko mam - oczywiście służy jako garderoba, składzik itd...
oświetlenie wnętrza kabiny jak dla mnie porażka gdyby nie dodatkowa lampa cofana z malucha to po prostu było by ciemno,
podsumowywując do jazdy w miarę wygodne, w miarę mocne, ale do mieszkania - sorki nie porozumienie, małe, ciasne,
ze spalaniem też bywa różnie, w każdym bądź razie do oszczędnych aut nie należy