O ja Cię kręcę
:). Volvo po prostu mnie zaszokowało na całej linii. To jest kolejna wersja kabiny wg. mnie Glob XL. Co mogę powiedzieć?. Nowa kabina będzie wielka, dużo większa niż obecne kabiny (Volvo of course). Jak widać jej wysokość jest co najmniej podobna do nowego Actrosa i Dafa SSC co pozwala wysunąć teorię sporej przestrzeni w kabinie. Gdyby do tego doszła płaska podłoga o czym trąbią na zagranicznych serwisach to nowy Actros będzie miał godnego konkurenta w walce o TOTY 2012.
Tutaj mamy filmik na którym widać zaparkowaną XL-ele, ależ ona się ogromna wydaje.
http://www.tungt.no/transport/video/article6280.ece
Volvo nareszcie zrobiło coś z kabiną co powinni zrobić minimum w 2002 roku.
Taka fotka z filmiku:
Myślę, że w niedługim czasie zobaczymy więcej fot nowego FH bo z tego co ludzie piszą panoszy się tego od groma w Norwegii.
Tak oglądam foty nowego FH i nie podoba mi się jeden szkopuł. Mianowicie zaznaczone na czerwono "wypustki"
Wydaje mi się, że w finalnej wersji znikną bo:
- nie chce mi się wierzyć, żeby tak zaprojektowali szkielet kabiny, chyba, że będą to owiewki dostępne w opcji
- widać, że cała ta konstrukcja z tymi "wypustami" jest jakby przymocowana przez co nie widać okna reklamowego Globetrotter
- wg. mnie XL będzie miał taki sam kształt dachu jak niedawno prezentowany Globetrotter z tym, że będzie wyższy co już widać po fotkach
Na chwilę obecną w tym aucie nie podobają mi się dwie rzeczy:
- te "wypustki" na globie
- dolna część spojlera za kabiną wygląda jak ogon Godzilli fujjjjjj