Cytuj:
Ja w sumie też.
Jednak nie przeszkadza mi to, w wysunięciu śmiałej tezy, że obecnie są to najlepsze opony na rynku
.
Serio, to czego oczekiwać po marce której nazwa nie napawa optymizmem.
Ja nie rozumiem, są opony markowe typu jakieś Dunlopy, Brydżesy. Są mega opony typu Michał. Wszystkie to w sumie pewniaki, że nie będzie zdziwienia.
A ludzie wynajdują jakieś dziwne NoNejmy, i pytają czy aby są najlepsze.
No to ja może powiem wprost. Te opony to pewnie śmiecie, które pół roku temu nazywały się jakoś inaczej, i ludzie się przekonali że to zwykłe śmiecie, więc co? Trzeba dalej klepać to samo, tylko napis z boku zmienić, na pewno ktoś to kupi.
I jak widać, to działa.
Nooo powiem Ci że mi zaymponowałeś podejściem, dokładnie tak jest
Cytuj:
Jeśli Martex kupił kontener 200szt tych opon po 600zł/szt, to co Ty sądzisz ze Ci powiedzą, "nie bierz tego bo to śmiecie", czy "to so najlepsze opony, takie Michwliny, tylko z Tajlandii".
Sam się zastanów.
i tak to działa tylko cenę zawyżyłeś o 200zł. Holender płaci za nie jakieś 100 eur i ma wyłączność generalnie na Europę. Nasi próbowali ale nie sposób. Nagle dla Polaka braknie materiału, miejsca, kontenera itd. Więc biznesem importu z Chin trzepia w EU jedyni. Poza ceną do dostawy jak ponegocjujesz możesz dostać drugi kontener na reklamacje. W miedzy czasie zmieni się nazwę i w kółko to samo. A nasi słuchają bredni od sprzedawcy co wczoraj podpaski sprzedawał, że teraz to będzie uuuuu Panie poprawili jakość bo przejei inżynierów z Michelina (oryginalne cygaństwo takie słyszałem)
jaja na kołach. Rotacja w oponach, rotacja w handlowcach, rotacja w ulotkach marketingowych i świat opon się kręci ..... wokół gównolitu
A kupujący wmawiają sobie jak przy zakupie auta używanego, że on to kupił najlepsze i wmawia sobie tak przez 100 000km że jest zadowolony i w końcu sam w to wierzy
Cytuj:
Ja się nawet nie zastanawiam
Za daleko i ciężko wożę żeby mieć problemy, ale taka ciekawostka rynkowa ....
Jeżeli już rozmawiamy czy może ktoś z szanownego grona użytkował Hankook e-cube Blue DL20?
podaj jeszcze w którym rozmiarze ale i tak zdecydowanie przejdź na z DL na DH i będziesz Pan do końca zadowolony. Ale nie ujmując Long dystans też daje rade.