Cytuj:
Witam
Koledzy mam do was pytanie jezeli juz bylo to sorki
Jaka jest praca na zestawie w biedrone?? chodzi mi o trasy w jakich godzinach sie jezdzi i jaka jest ogólnia robota.
Za odpowiedzi z góry dziekuje.
Pozdrawiam
Trasy są w miarę stałe - konkretne województwo/a, a nawet miasta. W trasie jest się w różnych godzinach, jesli np. rozładunek masz zaawizowany na godzinę 7.00, to wyjeżdżasz tak, żeby zdążyć. Kiedyś, gdy byłem w trasie z wujkiem, który jeździ w Biedronce Wyszków, to załadunek na magazynie JMD miał zaplanowany na 22.00, dostawa w Olsztynie była na 7, następnie miał do 13 wrócić do Wyszkowa, by postawić zestaw na załadunek. Z pracą nie jest źle, o ile trafi się na uczciwego pracodawcę. Wujek ma o tyle dobrze, że pracuje u swojego kuzyna, ale i tak czasami trzeba trochę nagiąć czas jazdy, by zdążyć na załadunek ustalony na konkretną godzinę - za duże spóźnienia są kary. Naczepy są zaplombowane, więc nie trzeba się zbytnio martwić o bezpieczeństwo ładunku - nasz zestaw stał całą noc na strzeżonym placu JMD, a w trasie nie zbytnio czasu na zatrzymywanie się na postoje. Przy rozładunkach w sklepach trzeba trochę się namęczyć. Zaczyna się już przy podjeździe do marketu - nieraz trzeba przejechać przez parking zawalony osobówkami lub cofnąć w wąską bramę, gdzie np. po jednej stronie stoi drzewo, a po drugiej kosze na śmieci. W starszych sklepach często nie ma rampy, więc winda w naczepie się przydaje. Kierowca na załadunku musi właściwie tylko obsługiwać windę, czasami trzeba pojeździć paleciakiem. Gdybyś miał więcej pytań, to postaram się odpowiedzieć.