Wszystko jeszcze zależy do czego/sam.ciężarowy czy osobowy/oraz na kraj,czy Europę będziesz potrzebował tej nawigacji.Ja jeździłem na TomTom'ie 910-i o ile po Europie/zach./prowadzi bez najmniejszych zastrzeżeń,to w Polsce robiła czasami psikusy-do braku drogi włącznie.Nadmieniam,że były to wówczas mapy z przed 4,5 lat-a wtedy TomTom miał chyba pokrycie Polski ok.40%.Teraz nie wiem jak jest/powinno być lepiej/,bo jeżdżę na innych mapach.Obecnie posiadam Mio200 z ostatnią mapą Mio-Polska,a dodatkowo mam na karcie całą Europę AutoMapy.Jeżeli chodzi o Europę-bez zastrzeżeń-w Polosce również/szczególnie przydatne plany większych miast z budynkami w 3D wraz z ich numeracją-jeżeli jeździsz osobówką i chcesz dojechać na punkt/Mapa Mio Polska-jest uzupełnieniem,a niejednokrotnie sprawdzam którędy mnie poprowadzą w/w mapy-gdyż nie zawsze wytyczane trasy pokrywają się ze sobą.
Jeżeli jednak chcesz kupić nawigację do ciężarówki/autobusu,busa/-to absolutnie szukałbym już wersji z prowadzaniem danych:
- ciężar pojazdu
- ciężar pojazdu na oś
- długość pojazdu
- wysokość pojazdu
- szerokość pojazdu
- max. prędkość pojazdu.
W kilku tematach na tym forum była już dyskusja na ten temat.
Podsumowując:
-jeżeli do ciężarowego-to wersja "truck"
-jeżeli osobówka-to z możliwośćią odczytu innych map na tym odbiorniku/patrz-->odblokowana/i jeżeli ma to być na Polskę-to AutoMapa.
p.s mam Mio 200-bo jest zgrabny,ładny desing,cieniutki ekran 3.5 cala.Osobiście nie cierpię wiszących "telewizorów" na szybie-ale to już indywidualny gust