podobny problem miałem z drukarką HP. Nie obeszło się bez wyrzucenia visty i zainstalowania XP. I w sumie dobrze, bo na viste trzeba sprzętu nie z tej ziemi
a XP z sp2 to system możnaby powiedzieć - przyjazny dla przeciętnego użytkownika
Teraz nowy sprzęt wychodzący z taśmy np. HP, wspołpracuje z microsoftem na takiej zasadzie, że deklaruje dołączać do produktu sterowniki jedynie dla systemu Vista. Owszem w internecie znajdziesz sterowniki do innego systemu, ale 90% z jakimi się spotkałem - nie działa lub. Podobnie sprawa ma się ze sprzętem, któy działał wcześńniej na XP, a po zainstalowaniu visty nie chce działac. I znowu jest problem ze sterownikami, które znajdujemy w internecie, że niby są do Visty, ale jednak jest wieczny problem z połączeniem.
Może microsoft stosuje taki drastyczny chwyt marketingowy? Zainstalowałeś viste, to teraz musisz nabyć całkowicie nowy, od deklarowanego przez microsoft producenta sprzęt, żeby wszystko działało jak należy
Zamiane systemu z visty na XP poleciłem już niejednej osobie. Każda była usatysfakcjonowana. Po co szarpać sobie nerwy?
Inna sprawa, jeśłi kupiłeś laptopa z Vistą. Wtedy może być duży kłopot ze znalezieniem sterowników do laptopa, dla starszych wersji systemu, czyli np. XP