Witam
Jako iż zacząłem dłubać przy modelu, chcę się z Wami podzielić fotkami oraz stanem prac. Na stan dzisiajszy, skonczone jest poszycie kabiny, przednia atrapa, owiewki, zderzak, oraz rama. Jako iż model tworzę całkowicie od podstaw, będzie on nie do końca piękny i idealny, ale się cieszę z tego co wyjdzie bo sam zrobiłem i już. Model tworzę z polistyrenu, na chłodnicy jest siatka do ścierania gładzi ze ścian, a kleję to wszystko Pattex'em S.O.S. Super Klej. COś a'la kropelka tylko fajniej się aplikuję. Według moich planów, zabudowa to będzie do drewna, tylko mam na razie problem z HDS'em. Jeżeli mielibyście jakieś zdjęcia, niekoniecznie tylko z chwytakiem do drzewa, byłbym niezmiernie wdzięczny. Sam zrobiłem kilka fotek na wakacjach lecz nie z myślą o budownie modelu. Może ktoś z Was posiada model z HDS'em i mógłby obfocić jak to wygląda wraz z mocowaniem? No, ale na razie jeszcze długa droga przede mną, aktualnie robię główny zarys kabinykonsola środkowa oraz zegary już skonczone, teraz fotele, leżanka, no i potem jakoś tę kabinę trzeba będzie zamocować. Oczywiście postaram się w miarę czasu podsyłać zdjęcia i opisy. To tyle pisania, poniżej fotki
Komplet owiewek:
Klej
:
Atrapa:
Atrapa wraz z jedną z owiewek
Atrapa ze zderzakiem:
Atrapa wraz z drzwiami:
Kabinka:
Rama:
i na koniec to jedyny znaleziony przeze mnie egzemplarz modelu który robię, po tygodniu szukania, chwała dla pana ochraniacza za pomoc
Skala jest hm.. trochi większe od H0, ale mniejsze od H. Taka skala mi odpowiada, dlatego robie, bo H0 jest za małe (jak dla mnie), a H a duże. Więc skali się nie da określić. Rama ma dł. 18 cm, a szerokość kabiny to 4.65 cm
PS. Wszystkie fotografie są robione w trybie makro, więc wszelkie nierówności i takie pierdółki widać, na żywo wyygląda dużo ładniej
Pozdrawiam