Cytuj:
Masz 3 opcje:
1. Wi-Fi - nie wiem czy faktycznie jest takie powszechne jak napisał Łukasz, ale podejrzewam, że może być problem z zasięgiem. Wbudowana w laptopie antena raczej będzie miała ciężko połączyć się z czymkolwiek na zewnątrz kabiny.
2. Poprzez sieci komórkowe - ERA blueconnect, orange freedom, iPlus. Stały miesięczny abonament, ale obowiżuje tylko na terenie Polski. Poza granicami kraju ponosisz koszty roamingu.
3. Internet satelitarny. Drogi przy zakupie i nie mały abonament. Dostępny praktycznie z każdej części europy, ale musisz ze sobą wozić sprzęt i za każdym razem jak chcesz skorzystać to trzeba ustawiać na aucie antenę satelitarną - podobną jak do TV. Także jest to rozwiązanie mało praktyczne.
No to tak pocieszony to znow nie jestem ale bylo to do przewidzenia,
Ad. 1
na Wi-Fi i sprawnosc jej na parkingu raczej nie liczylbym chociaz ja siedzac tutaj z bloku sciagam rozne sieci bezprzewodowe ktore nie wiem skad sie biora, no ale na trasie to co najwyzej bede mogl liczyc na internet przez Wi-Fi na promach.
Ad. 2
Jestem ciekaw jakie to sa koszta roamingu, za minute czy za kilobajty, czas pokaze bede musial sie przejechac i popytac.
Ad. 3
Wyobrazam sobie jakie to sa koszta no i ten caly zachod, dodatkowa torba do sprzetu internetu.