Cytuj:
Już chyba weszło w życie to że certyfikat kompetencji zawodowych dostanie każda os. która skończy studia wyższe o kierunkach związanych z transportem, wiec liczba os. posiadających certyfikat znacznie wzrośnie.
Nie weszło!!!!!!!! Ja w zeszlym roku konczylem Politechnike Poznanska o kierunku Transport i normalnie Polibuda wysylala nas na te kursy!!! mam kumpli z roku nizej i jest tak samo. jeden z nich nie zdał i dalej podchodzi do egzaminu. I on o taki czyś nic nie slyszal!!!???
Po drugie jak chciałem zlozyc papiery do ITD to pani powiedziala ze duża wiarygodność daje certyfikat kompetencji przewoźnika dlatego że jest egzamin panstwowy jednakowy dla wszystkich w kraju, ktorego zdanie opiewa o wszechstronną wiedze transportowa. A w Polsce są studia i studyjka wiec zrobić sobie licencajt zaocznie z transportu to o niczym nie świadczy!!
Ja studiowalem 5 lat transport i tej wiedzy co jest potrzebna aby zdać certyfikat to moze bylo z 15% wiec bez kursu przygotowawczego na na egzamin do certyfikatu nie mialbym szans.
A powiedz mi kolego skąd masz takie wiadomosci że kazda osoba z wyzszym wyksztalceniem dostanie certyfikat?? chetnie z tym artykulem zapoznam, ale wątpie w to...