alloha
jako że od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem cb Alan 109, chciał bym się podzielić z wami uwagami na temat tego oto radyjka.
Wcześniej (zanim zostało skradzione) miałem Alana 101, więc mam już jakieś porównanie
Niestety moja opinia na temat Alana 109 nie jest zbyt pozytywna, co prawda zasięg jest zadowalający, inne mobilki potwierdzały że dobrze mnie słychać ale wg mnie wiele do życzenia pozostawia głośniczek w tym radyjku, uważam że choćby w modelu 101 był lepszy, czyściej nadawał
jeszcze sie zastanawiam teraz nad dokupieniem sobie do zestawu dodatkowego głośniczka, może wtedy osiągnął bym lepszą jakość ...
Ale żeby nie było, to napisze też pare plusów dla tego radyjka w odniesieniu do modelu 101:
- grucha, choć duża to ładnie sie prezentuje bo plastik jest z połyskiem + ma srebrną wstawkę z logo midland, kabel do gruchy też ma połysk, a nie mat jak w 101,
- poprawiono wyświetlacz, w 109 np pokazuje napis PA po włączeniu tejże funkcji, w modelu 101 po włączeniu PA, wyświetlacz sie wyłączał
- minimalnie ale poprawiono pokrętełka, wg mnie lepiej sie nimi teraz "manewruje"
To by było na tyle
dodam jeszcze tylko że wiadomo, niema co oczekiwać od radyjka za 179zł, każdy ma świadomość ile kosztuje "dobre" radyjko
Niemniej jednak ja mając wcześniej model 101, liczyłem na coś lepszego niż to co oferuje model 109
liczyłem że przynajmniej nic nie spieprzą względem poprzednika
Mam nadzieję że komuś się przyda moja opinia przy wyborze cb
pozdrawiam