Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 22 lut 2010, 14:40

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

witam.
mam pytanko odnośnie krajowych przewozów licencyjnych rzeczy. moja firma posiada licencję tylko nie wykonujemy żadnych usług (same przewozy na potrzeby własne) w treści ustawy jest napisane, że licencję można stracić jeśli przez 6 m-cy nie wykonuje się żadnych przewozów związanych z przewozami licencyjnymi (czyli świadczeniem usług). Czy w moim przypadku jeśli używam jej tylko do przewozów na potrzeby własne mogę stracić licencję? Prowadzący kurs na certyfikat kompetencji zawodowych stwierdził, że mogę jeździć na licencji chociaż wykonuję przewóz na potrzeby własne. Jednak nie znalazłem żadnej podstawy prawnej i wole się upewnić.

Post Wysłano: 26 lut 2010, 12:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

witam.
chyba samo sobie odpowiem na pytanie. moze kiedys komus sie przyda. znalazlem w ustawie o transporcie drogowym z 2001 roku zapis, że zaświadczenia za przewozy na potrzeby własne nie muszą posiadać "przedsiębiorcy posiadajacy uprawnienia do wykonywania transportu drogowego (czyli ci którzy posiadają licencję) " rozdział 5, art 33. ust 2. pkt 3.

Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]