Jest to szmitka z osiami SAF, Czasami lekko trzyma a czasami jest ok, dziś tak mi hamowała ,że na pusto nie mogłem się uwlec. Miał już ktoś taki przypadek???
Cytuj:
Jest to szmitka z osiami SAF, Czasami lekko trzyma a czasami jest ok, dziś tak mi hamowała ,że na pusto nie mogłem się uwlec. Miał już ktoś taki przypadek???
Całą oś Ci blokuje ?? " nie mogłem sie uwlec" jak to mam rozumieć ??
Opisz dokładnie co sie kiedy dzieje ??!!! tam masz juz tarcze ???
Tak są tam tarcze. Jest tak jakby po puszczeniu hamulca zostawało jakieś małe ciśnienie w siłownikach no i lekko hamuje czasami mocniej czasami słabiej Najdziwniejsze jest to że dzieje się tak tylko podczas jazdy a na postoju jest wszystko ok Zaciski chodzą leciutko Sory za interpunkcję ale klawiatura mi padła
Jeśli zacisk chodzi dobrze i dzieje sie to na wybranym kole to ja stawiałbym na przerwanie membrany w siłowniku. Koszt zakupu siłownika nie należy do najdroższysz jakoś koło 300zl.
Jeśli chodzi o przedów sprawdziłbym to na samym końcu predzej coś mogło sie dziać z zaworem.
Przerobiłem podobny temat tyle żę naczepa Krone 2007 i też osie SAF-a. Tylko się okazało że u mnie tkwił problem nie w naczepie a w sterowaniu powietrzem z ciągnika. Osobiście się szajsnołem w składaniu zaworu ham. ręcznego(tej wajchy w kabinie ) spowodowało to że zawór tzw "Europa" podawał mi szczątkowe powietrze na wysterowanie hamulca i tak oto trzymało naczepę jak cholera.
Miałem podobnie, po puszczeniu hamulca koła nadal hamowały.
Winna była taka kasetka elektryczna w samochodzie koło bezpieczników. Dostała wody i dupa ;/
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 18 gości