GG: 3680303
Panowie jest może jakiś płyn którym można by skutecznie wypłukać olej z chłodnicy ? Bądź jakiś inny skuteczny sposób ? znam dwa: Prestone Flush i Radiator Cleaner - Organiki. Ma ktoś doświadczenie z którymś z nich ?
Najskuteczniej będzie jak pożyczysz z kuchni "ludwik" i nim wymyjesz . Te środki ostatnio tak mnie zmyliły ,że już miałem rozbierać pół silnika. Wlej ludwika z wodą, nawet ciepłą i niech sobie silnik pochodzi. Moim zdaniem najtańszy i najpewniejszy sposób.
Jak się okazuje ludwik nie tylko dobry do talerzy. Również polecam właśnie ten płyn. Jest doskonały do wszelkiego mycia po smarze, oleju, ropie. Do mycia rąk również numer 1.
_________________ B, B+E, C, C+E: W 11 miesięcy i starczy
VOLVO FH440 E5 Globetrotter + Kogel maxx
Jeśli ją zrobiłeś, to zostały ci resztki oleju więc ja bym to wypłukał ludwikiem, bo te środki to po 1 trzeba ich dosyć dużo, są mało skuteczne i są nie są tanie. Ja miałem walniętą chłodnicę oleju i bez problemu wypłukało układ z oleju.
Ja też używałem Ludwika 0,5l .Dodatkowo wyjąłem termostat przejechałem z15 km. i dwa razy potem wypłukałem samą wodą .Jest ok.Czy masz pewność że olej poszedł pod głowicą, najczęściej to wina chłodnicy oleju?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 37 gości