Cytuj:
Ogolnie na dzien dzisiejszy nie ma co sie pakowac w tv analogowa. Po pierwsze juz niedlugo skonczy sie jej nadawanie, a zlapanie dobrej jakosci obrazu jest naprawde ciezkie. TV cyfrowa ma juz naprawde dosc duzo zasieg, nie ma co porownywac jakosci, bo to nie ma sensu. Co do satelity to tez swietny pomysl zwlaszcza jezeli ktos wyjezdza zagranice jednak cholernie drogi-zwlaszcza i glownie antena(mozna kupic normalna jednak ustawianie anteny przez godzine na jedna noc jest bez sensu) samolapiace sygnal(tak je nazwijmy niefachowo:)) kosztuja kolo 2tys. Jednak na miejscu twojego ojca jezdzac po kraju zdecydowanie kupilbym cos takiego
http://www.allegro.pl/item1092307915_hu ... szawa.html moze nie jest tanie, ale chociaz ma format DVB-T dzialajacy w Polsce czyli MPEG-4 -uwazajcie na to zeby nie kupic MPEG-2 bo nie bedzie dzialac. Dodatkowo ten tuner ma tez tv analogowa czyli twoj ojciec moglby ogladac praktycznie wszedzie. Mam nadzieje, ze pomoglem
Fajny ten sprzęt co podałeś link do niego
Powiedz mi taką rzecz, czy dzięki temu urządzonku będzie można:
- odbierać zwykłą, analogową telewizję? (na aukcji jest coś o analogowej, ale muszę mieć 100% pewności) potrzebna będzie jakaś dodatkowa antena do analogowej? w zestawie nie widzę takowej
- oprócz tego (z tego co zrozumiałem), możliwy będzie odbiór coraz to popularniejszej telewizji cyfrowej? w Polsce jest na razie tego nie aż tak dużo, ale jeśli jest taka możliwość, to czemu nie, ale warto oprócz tej, mieć jeszcze analogową
- czy podłączę do tego w przyszłości antenę satelitarną z dekoderem, np. N, czy Cyfra+ czy inne?
I oczywiście bardzo dziękuję za pomoc, bardzo naprowadziłeś mnie swoją wypowiedzią.
Pozdrawiam.
Cytuj:
Tutaj masz wszystko związane z tym tematem
viewtopic.php?f=43&t=11735
Czytałem ten wątek, niestety ostatnie posty są dosyć stare i nie dotyczą mojego problemu bezpośrednio.