Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 wrz 2010, 21:10

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: iveco eurotrakker 6x6

Witam. Jestem nowy na forum.
Miałbym pare pytań odnośnie kwestji prowadzenia transportu ciężarowego. Posiadam wywrotkę iveco eurotrakker 6x6 praktycznie poruszam się tym samochodem tylko po miejscu max 50 km od miejsca zamieszkania. Mam rarejestowana firme ale z rozszerzeniem na race ziemne bo mam jeszcze koparke obrotowa. Jeżeli będe miał odpowiedni dokument z wydziału komunikacji chodzi mi tu o przewozy na uzytek wlasny niezarobkowy to czy nadal obowiazuje mnie tacho i godz pracy i jak wyglada zapisywnie tarczek w takim wypadku zeby w razie kontroli bylo wszystko zgodne z prawem. Czy i tak i tak musze miec zrobiona licencje bo jestem wlascicielelm firmy? Z gory dziekuje za odp.

Post Wysłano: 13 wrz 2010, 21:16

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: volvo fh12

Papier o transporcie na potrzeby wlasne wystarczy.

Tacho zawsze Cie obowiazuje. Wg mnie te 13h pracy to chyba wystarczy, a przeciez tyle legalnie mozna pracowac. Bo rozumiem ze 9h dziennie to i tak nie wyjezdzisz,

Z tarczkami masz luz. Wkladasz rano, wyjmujesz nast dnia rano, wkladasz nastepna. WYpelniajac oczywiscie wszyskie pola.

Tak miedzy nami, pilnuj tych tematow, ale miej swiadomosc ze wlasciwie nikt Cie nie bedzie gonil o tarcze ani licencje (transport na potrzeby wlasne).

Post Wysłano: 13 wrz 2010, 21:55

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: iveco eurotrakker 6x6

Dzieki bardzo za szybka odpowiedz. Wiec mam luza przynajmniej z ta licencja. a tacho i tak i tak bede pilnowal. A jezeli mowa o rozpisce 13 h to jak mam je rozpisywac jezeli trafi sie tydzien gdzie sie klata kazdego dnia po tyle godz?

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]