Zakładam temat, ponieważ nie wiem, czy był i został usunięty, czy nie poruszaliśmy tej kwestii w szerszym gronie.
Mianowicie pytanie kieruję do osób mających do czynienia ze szkoleniami (jak w temacie) kierowców zawodowych, tych w transporcie rzeczy jak i osób, ponieważ może się to przydać wszystkim.
Czy i gdzie można zasięgać informacji z późniejszym zapisaniem się na szkolenie, kursy w Tarnowie, ewentualnie powiecie tarnowskim a także szerzej - województwie małopolskim. Mam tu na myśli okresowe szkolenie (kurs uzupełniający na przewóz rzeczy), kursy ADR w zakresie podstawowym, rozszerzonym - cysterny, materiały promieniotwórcze i wybuchowe. Wiadomym jest, że na kurs doszkalający kieruje pracodawca, ale co w przypadku kursu podstawowego? Do kogo się udać, u kogo szukać informacji.
Do pewnej chwili ważyły się losy budżetu Unii Europejskiej, gdzie nie wiadomo było jak będą wyglądać dotacje itp., jednakże uchwalono budżet na 2011 i można już coś planować, dotacje nie będą zagrożone/okrojone. Oczywistym jest fakt, że pytanie jest kierowane na rok 2011, jako że, po pierwsze koniec roku, a po drugie kasy już na szkolenia w kończącym się roku już nie ma.
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje na podniesiony przeze mnie temat.