Cytuj:
Sam miałem założyć niebawem taki temat, ale jeszcze muszę zaczekać jakiś czas na laptopa, więc się nie wyrywałem. Tak więc podłączam się do pytania kolegi. Interesuje mnie nawet nie tyle internet w ciężarówce, a internet do laptopa. Jak to jest z tym bezprzewodowym internetem? Oferują go tylko operatorzy telefonii komórkowej, czy można znaleźć coś znacznie tańszego i przede wszystkim szybszego (bo nie cierpię długo czekać na załadowanie strony, a 512 kB/s to dla mnie minimum). Przy okazji, na przyszłość chętnie dowiem się również, jak korzystacie z internetu w trasach międzynarodowych i ile to mniej więcej kosztuje?
Niewiem jak to jest z i-Plusem ale Blueconnect według pracowników salonu Ery powinien działać bez żadnego problemu i dodatkowych opłat.
Co do szybkości to obecnie internet Ery jest dosyć szybki bo oferuje prędkość pobierania do 1,8mbit/s.
Co do tras międzynarodowych to w niemczech na większości auto-hofów są hot-spoty z tego co mówiło mi kilku znajomych z wi-fi spotykali się równiez na niemieckich terenach przemysłowych, we włoszech na niektórych autogrillach można również korzystać z dobrodziejstw bezprzewodowego internetu.