Strona 1 z 1 [ Posty: 10 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam mam 23 lata chciałem zapytać jakie dokumenty potrzebne mi są żeby zostać kierowcą C+E ??
Mam prawo jazdy C+E , badania lekarskie , psychotechniczne , kurs ADR , Kurs na przewóz rzeczy , i karta kierowcy i karta kierowcy w trakcie wyrabiania . Co jeszcze potrzebuję?? kurs na przewóz rzeczy robiłem jeszcze na starych zasadach dokładnie 2009.06.28 , czy teraz potrzebuję zrobić jakiś dodatkowy kurs doszkalający na przewóz rzeczy ??

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Witam mam 23 lata chciałem zapytać jakie dokumenty potrzebne mi są żeby zostać kierowcą C+E ??
Mam prawo jazdy C+E , badania lekarskie , psychotechniczne , kurs ADR , Kurs na przewóz rzeczy , i karta kierowcy i karta kierowcy w trakcie wyrabiania . Co jeszcze potrzebuję?? kurs na przewóz rzeczy robiłem jeszcze na starych zasadach dokładnie 2009.06.28 , czy teraz potrzebuję zrobić jakiś dodatkowy kurs doszkalający na przewóz rzeczy ??
Nic już nie potrzebujesz. Jedynie lekarz, ale to już z zakładu pracy

Użytkownik

Użytkownik

a jakieś szkolenie okresowe nie jest mi potrzebne , bo szukam teraz tego w internecie i różnie o tym piszą że zależy kiedy zrobiłem prawo jazdy na C i kiedy robiłem kurs na przewóz rzeczy , to kiedy mam mieć to szkolenie okresowe ??

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
a jakieś szkolenie okresowe nie jest mi potrzebne , bo szukam teraz tego w internecie i różnie o tym piszą że zależy kiedy zrobiłem prawo jazdy na C i kiedy robiłem kurs na przewóz rzeczy , to kiedy mam mieć to szkolenie okresowe ??

Kurs na przewóz rzeczy nie jest zależny od prawa jazdy. Musisz przejść okresowe szkolenie na przewóz rzeczy ale dopiero po 5 latach (wtedy już na nowych zasadach) ciekawe co to będzie ja jeszcze nie przechodziłem a kurs mam od 2008 roku

Użytkownik

Użytkownik

czyli ten kurs jest ważny przez 5 lat ?? bo nie ma na nim daty kończącej jego ważność tylko data wydania

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
czyli ten kurs jest ważny przez 5 lat ?? bo nie ma na nim daty kończącej jego ważność tylko data wydania
Tak jest ważny 5 lat ! i badania psychologiczne też 5 lat! nie przegap tego ! bo te doszkalające to z tego co ja wiem to nie jest taka chwila ze robisz i zaraz masz !

Użytkownik

Użytkownik

Dzięki za odpowiedź już myślałem że znowu trzeba będzie za coś płacić ,tzn trzeba będzie ale jeszcze troche wody w Wiśle upłynie zanim będę musiał coś odnawiać , jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam .

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dzięki za odpowiedź już myślałem że znowu trzeba będzie za coś płacić ,tzn trzeba będzie ale jeszcze troche wody w Wiśle upłynie zanim będę musiał coś odnawiać , jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam .
Nie ma problemu. Powodzenia na szlaku !

Użytkownik

Użytkownik

Panowie mam pytanie bo tyle sie na czytałem i sie pogubiłem;/

mam prawo jazdy kat. C+E które zdałem 10.08.09.
Kurs na przewóz rzeczy ważny od 17.11.2008
Psychotesty od 19.10.2010
ADR od 18.10.2010

Mam tyle kursów i teraz chciałbym wyrobić kartę kierowcy?? czy jest sens
bo czytałem gdzieś że teraz trzeba wymieniać prawko i kartę i wszystkie kursy które się ma bedą zapisane na prawku i na karcie kierowcy zresztą sam już nie wiem.
Czy ja w chwili obecnej mogę wykonywać pracę jako kierowca zawodowy??

pozdrawiam

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 41154221
Samochód: golf 3

wiekszosc wymaga karty kierowcy koszt okolo 180 zl lepiej zrobic teraz niz potem na gwalt wysylac wnioski i czekac 2 tyg ale zrobisz jak chcesz.

Strona 1 z 1 [ Posty: 10 ]