Skoro obiecałem to juz jest!
Wielkie Renault MAJOR R385 TI
Rama z kablami i zderzakiem
Wnetrze w trakcie budowy
No i tak wygląda Majorka ukończona!
Fotek mało ,bo aparat ma słabe baterie i nie mogę ładowarki znalezć.
Model dość duży - długość ramy 58cm,szeroki na 26cm z lusterkami,wysoki na 37 cm. Rama skonstruowana tak jak w ciężarówkach , ma 4 poprzeczki ,poskręcane wkrętami,kabina przyklejona na stale,mimo że tunel silnika jest w kabinie lecz nie chce montować silnika. Zamontowane są diody tam gdzie są lampy mijania,drogowe i przeciwmgielne - 6 diód, co daje fajny wygląd.W kabinie jest dioda oświetlająca miejsce sypialne i miejsce pracy .Zbiorniki śa to kartoniki oklejone i wyrysowane na zbiornik paliwa.Miejsce na akumulator i tłumik budowane od podstaw tak jak schodki kabiny,lusterka,blenda słoneczna,spoiler,siodło,błotniki itp.Na chlapaczach są napisy RENAULT.Jest ładna rura wydechowa jak w prawdziwej majorce . Uchwyt do przewodów do naczepy tak samo orginał ,butle z powietrzem i płyta na ramie.Drzwi otwierane.Wnętrze kabiny ma deskę rozdzielcza,kierownice jak w orginale od wzorowana,manetki,fotel pasażera odchylany,łóżko dolne podnoszone,półka na laptop,kalendarz,lusterko gazetka TRAILER
,bańka na wode,dywaniki,gazówka,poduszka,firanki,zasłonki i kocyk a także boczki drzwi ze schowkami świetnie od wzorowywują ten pojazd.Jest także szyberdach otwierany,kilka proporczyków ,tabliczki cb radio i wąż pod ciśnienie.Fotki wnętrza dodam jutro jak będzie jasno ,to pokaże każdy zakamarek kabiny.Na budowe modelu zeszły 4dni.Ale się rozpisałem
. p.s,jutro postaram się założyć oswietlenie tyłu.