Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: NotYet

Witam.
Mam pytanie jak w temacie..
Czy bede mosial poniesc pelne koszty wymiany prawa jazdy polskiego na angielskie ( po zdanym agz.na kat.wyzsza w polsce )jesli juz posiadalem kiedys angielskie prawko..
Oplata jest tylko za "First licence" 50f, oraz "passing a test" for free. ? ( czy chodzi tutaj o dopisanie nowej kat.) Wsumie to nic by sie nie zmienilo poza dop.tej.kat.
I czy bede mosial cos zmieniac jesli UK dig.tah.card wydano mi na podstawie prawka polskiego, jesli juz uzyskam angielskie.
Ktos juz moze przerabial podobny temat.?
Z gory dzieki za pomoc.

Użytkownik

Użytkownik

co do prawa jazdy nie pamietam choc mialem podobna sytuacje, ale karte kierowcy napewno bedziesz musial wymienic bo na niej punkt 5a to numer prawa jazdy, i musi sie zgadzac z prawkiem.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: NotYet

... a wiec wracajac do tematu.
Prawko powinienem dostac za friko
a Dig.Tach.Card nie bedzie wymagac zmiany.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4128224
Samochód: Peugeot 508/MAZDA 2

prawa jazdy sie w anglii nie zmienia tylko dopisuja ci kategorie do istniejacego prawka jezeli zdawales na wyzsza kategorie w anglii to oplata egzmiancyja zawiera oplate zmian ( dopisania ) nowej kategorii i nie pobieraja dodatkowych oplat niestety nie wiem jak jest jak zdawales dodatkowa kategorie w polsce

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Man

Widzisz ja wlasnie wymienialem prawko z pl na gb i placilem postal order - 50Ł, karte tez bedziesz musial wymieniac bo wlasnie na karcie masz nr prawka, a co do dopisywania to nie wiem jak jest ale wlasnie i tutaj jest problem bo mowiles ze miales wczesniej prawko angielskie ale jak rozumiem masz polskie wiec znow bedziesz musial wymienic na angielskie i to bedzie ciebie kossztowalo znow 50 + 28 za tacho wiec przygotuj sie na ok 80 na postale.

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]