Przyszedł czas na wiosenne porządki, więc stary temat poleciał do kosza. Było tam sporo brzydkich, robionych telefonem zdjęć. Tutaj mam kilka nowych zdjęć na nowej dioramie, a raczej podstawce do robienia modeli, aparatem oczywiście. Proszę o komentarze!
Na pierwszy rzut
VOLVA, a do każdego z nich, krótka historia:
1. Volvo FH GL "ITS"
Volva przedstawiać nie trzeba chyba nikomu. Mój pierwszy model, który spersonalizowałem w całości sam. Brakuje tutaj kilku szczegółów, ale systematycznie mam zamiar uzupełniać braki.
2. Volvo FH GL XL
Historia szczególna z tym autem się nie wiąże, po prostu spodobał mi się, więc jest. Naczepa to 100% recycling, zbudowana z dwóch, albo trzech innych...
3. DAF XF105 SC "Intra"
Model, którego nie powinno zabraknąć w żadnej polskiej kolekcji. Od siebie dołożyłem malowanie skrzynek na narzędzia w naczepie, klinów i innych drobnych elementów.
4. MAN TGA XXL
Duże, pomarańczowe - ponadgabarytowe. Firmy nie przedstawiam, bo jest na tyle charakterystyczna, że każdy, kto choć ukąsił temat transportowy doskonale zna ją z europejskich autostrad i plac budów.
5. Mercedes-Benz Actros Mp2 MS
Jeden z kilku moich składaków, dostał szczecińskie tablice rejestracyjne oraz, od niedawna, kurtynową naczepę.
6. Mercedes-Benz Actros Mp2 MS 6x4
Kolejny, ale na pewno nie ostatni gabaryt w kolekcji. Ten Mercedes to wersja ewolucyjna, powstał ze standardowego ciągnika 4x2.
7. Mercedes-Benz Actros Mp1 MS
I starszy brat obu Actrosów, najnowszy nabytek. Aktualnie jestem w trakcie poszukiwania luster, zdjęcia tego oraz jedno białego Actrosa podmienię w wolnej chwili.
Kolekcja wciąż rośnie, na warsztacie stoi kilka samochodów, będę je konsekwentnie umieszczał w tym temacie, a w ramach bonusa i jednocześnie zapowiedzi mam dwa zdjęcia wnętrza kolejnego modelu:
Do standardowego wnętrza dodałem podłokietniki, torbę podróżną, imitacje papierów za szybę oraz tablicę z imieniem, a także pomalowałem łóżko, kamizelkę odblaskową na fotelu (jeszcze tylko pasów brakuje, ale pamiętam o nich).
Jak wam się podoba?