Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Dofinansowanie
Post Wysłano: 25 gru 2011, 18:56

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12
Samochód: DAF

Witam, mam pytanie czy jest może jakieś dofinansowanie na zakup pola pod budowe bazy ? ? ?

Post Wysłano: 25 gru 2011, 19:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 428634
Samochód: mercedes 2553

Cytuj:
Witam, mam pytanie czy jest może jakieś dofinansowanie na zakup pola pod budowe bazy ? ? ?
Ale jakiej bazy? takiej jaką za dzieciaka się budowało? wziąłeś ze sobą jakieś "uzi"
heheh [wycenzurowano] mnie :mrgreen:

Post Wysłano: 25 gru 2011, 20:33

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Chyba chodzi o bazę taką, jak mają pingwiny z Comedy Central, wiecie taka z laserami i w ogóle.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 25 gru 2011, 20:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cerwone eFHa

Cytuj:
Chyba chodzi o bazę taką, jak mają pingwiny z Comedy Central, wiecie taka z laserami i w ogóle.
właśnie sobie wyobraziłam jak te pingwiny w tym POLU śmigają, calusieńkie w błocie i w ogóle :mrgreen:

Post Wysłano: 25 gru 2011, 21:27

Użytkownik

Użytkownik

Firmom stricte transportowym niezwykle ciężko uzyskać jakiekolwiek dofinansowanie. Na samochody wręcz niemożliwe, o resztę "wyposażenia" firmy, musiałbyś popytać firmy/osoby zajmujące się wnioskami o takie dofinansowania. Mi facet powiedział wprost, że może skasować te kilka tys. zł, ale wniosek niemal na pewno przepadnie, ergo nie będę zadowolony z jego usługi. Stwierdził, że gość starający się o dofinansowanie na piłę, ma większe szanse ode mnie, bo to wszystko odbywa się na zasadzie konkursu na najlepszy wniosek, a że transport drogowy ma bardzo niski priorytet, może dojść do takiej sytuacji.

Post Wysłano: 25 gru 2011, 23:24

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12
Samochód: DAF

Nie mi chodziło o plac na którym dało by się zaparkować to i owo :mrgreen: A coś daje wpis do ewidencjii w którym znajdują się min.typu mechanika pojazdowa czy tez sklep z częściami samochodowymi ?

Post Wysłano: 26 gru 2011, 0:14

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Nie mi chodziło o plac na którym dało by się zaparkować to i owo :mrgreen: A coś daje wpis do ewidencjii w którym znajdują się min.typu mechanika pojazdowa czy tez sklep z częściami samochodowymi ?
Pewnie daje. Ale tak jak mówię, powinieneś zaczerpnąć u źródła, bo moim zdaniem te całe dofinansowania to sprawa skomplikowana i pokręcona, że jak ktoś z zewnątrz chce wejść i się rozeznać, jest naprawdę ciężko. Poza tym, bez jakiegoś doświadczenia, też nie ocenisz, jakie masz szanse. ;)
Aha, tylko raczej nie daj się skusić, na analizę Twojej sytuacji w cenie 200 zł, czy w ogóle masz szanse na dofinansowanie. Trzeba trochę poszukać i wykonać kilka telefonów, ale zazwyczaj znajdzie się ktoś, kto udzieli Ci informacji, które potrzebujesz za darmo.

Poza tym, trzeba pamiętać, że dofinansowanie jest połączone z pewnymi obostrzeniami, np. kupione autobusy z dofinansowania przez miejski PKM, nie mogą wyjeżdżać poza granice województwa przez bodaj 5 lat, czy też przez ten sam okres, nie mogą być oklejone reklamami. Podobna była sprawa z drogami, że na drogach wybudowanych za dotację, nie mogą pobierać opłat. Takich ograniczeń zapewne jest więcej i są różne, w zależności od programu dofinansowań, od przeznaczenia itd.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]