Strona 1 z 1 [ Posty: 1 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 16 maja 2012, 22:46

Użytkownik

Użytkownik

GG: 180243391
Samochód: MAN TG 410 A

Witam,
jestem początkującym kierowcą i chciałbym się dowiedzieć jak to się ma dokładnie w moim przypadku. Pracuję w skupie złomu i jeżdżę dwoma samochodami. Oba są na potrzeby własne. Czas pracy - godziny stałe, 8 godzin dziennie.
1.- Jak wygląda kwestia wykresówek? Jeżeli w samochodach są wykresówki tego samego rodzaju, to przesiadając się, używam stale jednej wykresówki (dziennie oczywiście)? Lecz jak to robić (opisywać) jeżeli przesiadam się między tymi pojazdami wielokrotnie w ciągu jednego dnia?
2.- Czas pracy - pracuję 8 godzin. Dzień pracy składa się oczywiście z przejazdów (kilku/kilkunastu) ale jest sporo załadunków i rozładunków kontenerów. Przerw (takich prawdziwych) czasami nie ma w ogóle. Jak wygląda to z punktu prawa. Czy mnie w takim przypadku również obowiązuje schemat 4,5 - 45' - 4,5? Generalnie, nie mam na to żadnych szans, nawet jeśli załadunek/rozładunek wbiję sobie jako przerwę, to z reguły nie przekracza on 5 min.
3.- Czy w tym przypadku, potrzebuję zaświadczenie o dniach wolnych za każdy weekend?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 1 ]