Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 03 mar 2012, 0:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Audi 80

Witam dostalem propozycje pracy jako kierowca na umowe o prace i dostalem kwestionariusz osobowy, gdzie trzeba wypelnic dane z ksiazeczki wojskowej i teraz pojawia sie bardzo duzy problem, otoz mam kat d i 3 lata temu odbylem wszystkie badania w wku ale nie mialem przy sobie zdjecia nie donioslem go i nie odebralem ksiazeczki :(( teraz pojawila sie szansa na fajna prace a nie mam tej ksiazeczki, pracodawcy wytlumacze ze zgubiona ale ponoc potrzebna jest do badan stwierdzajacych zdolnosc do wykonywania zawodu pomozcie co robic :(

Post Wysłano: 03 mar 2012, 1:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6150050
Samochód: zielony

Do żadnych badań książeczka nie jest potrzebna, do orzeczenia stanu zdrowia też nie rozumiem w jakim niby zakresie mogłaby być pomocna. Ale jeśli jej wymaga pracodawca, no to jest pracodawcy sprawa. Musisz uzgodnić to już w firmie co z tym fantem masz dalej zrobić, w ostateczności zdjęcie bierzesz i zasuwasz do WKU żeby Ci książeczkę wyrobili na podstawie tamtej komisji lekarskiej.

Pardon, nie jest to aby praca w służbach mundurowych? Bo tam wiem na 100% że wymogiem ustawowym jest uregulowany stosunek do służby wojskowej, czego dowodem przy rekrutacji jest właśnie wojskowy dokument osobisty (książeczka).

Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje

Post Wysłano: 03 mar 2012, 11:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Jak robiłem badania do KW to lekarz wymagał ode mnie książeczkę wojskową, musiałem specjalnie jeździć do domu po dokument bo nie dało się go ugadać, pewnie nie ma takiego przepisu, ale jak się uprze to co zrobisz..

Post Wysłano: 03 mar 2012, 21:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Audi 80

to jest w praca w kurierce nie w sluzbach mundurowych a wiem wiem ze w mundurowce trzeba ksiazeczke . No wlasnie tak jak kolega wyzej napisal ze jeden bedzie chcial jeden nie , ale ok powiem ze zgubilem i ze postaram sie ja doniesc a w miedzy czasie skocze do wku z zdjeciem i niech mi wyrobia ta ksiazeczke. Mysle ze nie jest tak wazna bo to lekarz ma mnie zbadac sprawdzic i stwierdzic czy jestem zdolny do wykonywania zawodu a mam dokument bo mialem badania na prawko i do KW ze nie mam przeciwskazan do wykonywania zawodu wiec mam nadzieje ze obleci bez ksiazeczki.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]