Cytuj:
ale to nad gabaryt.... Dla mnie to chora sprawa. Ściągam zestaw skandynawski 4 osi+ 4 osiowa przyczepa skracam przyczepę montuje se kiper nie jadę po mostach nie przekraczam 8 ton na os jadę raz a nie 2.Nie niszczę drogi wydzielam mniej co2. jadę ta trasa aby raz na dzień zamiast 2 czyli mniej hałasu. jedzie 1 zestaw nie 2 czyli szybciej się mnie wyprzedza i jest mniejszy ruch.Tak naprawdę powinna to robić kolej ale nie jest zainteresowana i jak mam czekać 2 tyg na węgiel z Braniewa.Gdzie ja mogę zrobić na dzień 2 kołka i jeszcze w tym zawieść złom do trójmiasta to coś jest nie ten..
Czyli samowolka. Przepisy wyznaczają standardy w transporcie drogowym i tak ma pozostać. Idąc twoim tokiem rozumowania, za chwilę jeździły by ciężarówki 100 ton dmc, 15 osiowe, najlepiej z dwoma przyczepami. Potem być narzekał, że osobówką musisz jeździć po orance. Nie mamy jeszcze infrastruktury nawet na 40t dmc.
Posiadasz umiejętność jeżdżenia dwoma zestawami naraz ? Szybciej się może wyprzedza ale dlatego, że będziesz jechał 40 km/h przeładowanym autem.