Samochód: Scania 124L Topline
Orientuje się ktoś gdzie dokładniej znajduje się ten zawór?dodam ze posiadam dafa 95xf z 2001 roku.pytam się ponieważ jestem w trasie i mam zablokowane hamulce w naczepie a nie wiem gdzie dokładniej znajduje się ten zawór. Za pomoc z góry wielkie dzięki
Opisze co dokładniej mi się dzieje:Wiec blokują mi hamulce tylko w naczepie (krone) w dafie nie blokują, jak odepnę przewody łączący konia z naczepą i podepnę i odczekam trochę to hamulce odpuszcza i za jakieś 15-20 min znowu jest to samo.Czy orientuje się ktoś co może być nie tak?
Tak na 90% winny jest zawor zabezpieczajacy zwany czetroobwodowym/czterodroznym/cyckami itp. W 95 znajduje sie on po stronie kierowcy za kabina. I to najprawdopodobniej on nie daje cisnienia na obwod naczepy. Dosc czesta usterka w DAF 95
blokują mi hamulce tylko w naczepie (krone) w dafie nie blokują, jak odepnę przewody łączący konia z naczepą i podepnę i odczekam trochę to hamulce odpuszcza i za jakieś 15-20 min znowu jest to samo.Czy orientuje się ktoś co może być nie tak?
zabezpiecz klinami zestaw,nie zaciągaj ręcznego,nabij powietrza,odepnij zółty przewód i sprawdź czy nie gromadzi się w nim powietrze?
Samochód: Scania 124L Topline
Witam
nie będę pisał nowego tematu wiec tutaj dopisze
Czy ktoś z was ma na sprzedaż zawór powietrzny do dafa 95XF który znajduje się za kabina od strony kierowcy?dodam zdjęcie o który zawór dokładnie mi chodzi.
z góry wielkie dzięki
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 18 gości