Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 11 sie 2012, 14:46

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam.Koledzy,mam pytanie odnośnie zaznaczania pauzy na tarczkach.Ja pauze robie na tzw.otwartym tacho tzn.wyjmuje tarczke i zaznaczam z tył tarczki(zakreślam godziny pauzy) ale słyszałem że nie trzeba nic kreślić,tylko wystarczy ją wyjąć i to wszystko bo przecież kilometry i tak stoją w miejscu i nie ma żadnej aktywności w tych godzinach.Jak to jest prawidłowo,może wypowiedzą się bardziej doświadczeni kierowcy.

Post Wysłano: 11 sie 2012, 14:58

Kolego musisz mieć czarno na białym zaznaczony dobowy odpoczynek. Musisz kreskować pauzę na odwrocie tarczy jeśli robisz pauze na otwartym tacho

Post Wysłano: 11 sie 2012, 15:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Ok.Ja właśnie tak robię tylko chciałem dopytać czy aby na pewno prawidłowo.A jak przykładowo prace rozpoczynam o 5 rano i kończe o 15,i od 15 kreśle pauze i jest ona dłuższa niż do 5 rano i czy wtedy ten czas pauzy po 5 rano muszę wykreślić z tył na nowej tarczce czy mogę zaznaczyć to też na starej bo pauza wtedy najdzie na prace a to nieprawidłowe.Jak to wtedy jest?

Post Wysłano: 11 sie 2012, 15:47

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: 106

Tak sie wlasnie przymierzam do pauz na otwartym, bo z rozmow i wogole widze ze wiekszosc tak robi(wygodne to jest jak niewiedomo co i jak na nastepny dzien), co do wykreslania na odwrocie, rozmawialem przy piwku, pod firma z kierowca ktory wlasnie tak robil i rozmowa zeszla na temat kontroli, BAG-owcom nie potrzebne sa zadne wykreslanki, bo widzi przeciez co i jak. Zaczal kresilic dopiero po kontroli w Czeszku, kazali robic jednak do 00 i od 00 nowa tarcza. Co kraj to obyczaj :lol:

Post Wysłano: 11 sie 2012, 18:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL 12.250 tandem

Cytuj:
Ok.Ja właśnie tak robię tylko chciałem dopytać czy aby na pewno prawidłowo.A jak przykładowo prace rozpoczynam o 5 rano i kończe o 15,i od 15 kreśle pauze i jest ona dłuższa niż do 5 rano i czy wtedy ten czas pauzy po 5 rano muszę wykreślić z tył na nowej tarczce czy mogę zaznaczyć to też na starej bo pauza wtedy najdzie na prace a to nieprawidłowe.Jak to wtedy jest?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Od 15tej rysujesz pauzę do 24, na nowej tarczce od 24 aż do rozpoczęcia pracy :)
Jak można pauzę z dnia następnego wypisać na wcześniejszej tarczce - OMG :roll:

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]