Samochód: DAF XF 95
A więc tak mam problem mianowicie taki że posiadam naczepę bez abs-u takie starsze kino zrobiłem w niej hamulce od podstaw czyli bębny okładziny grzechotki rozpieraki naczepa hamowała ale bardzo kiepsko wiec rozebrałem zawór który steruje siło hamowania korekcyjny czy jakoś tak ,w środku był sam piach wszystko zgniło nie dało się pokręcić śrubką regulacji siły hamowania więc kupiłem nowy zawór i teraz mam taki problem że jak jest naczepa załadowana to hamuje pięknie tylko dotykam ale przy zaciągniętym ręcznym ucieka nim powietrze dość szybko natomiast gdy naczepa jest pusta wogóle nie hamuje rozpieraki nawet nie drgną dodam że ciśnienie z ciągnika jest ok
Sprawdz jakie masz cisnienie w naczepie,np w zbiorniku.Przyczyn moze byc kilka : korektor sily hamowania,zawor sterujacy itd.Ale nie wiadomo czy powietrze wogole dochodzi.
_________________ AFT KRENCO-profesjonalna regeneracja pneumatyki do pojazdów ciężarowych.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 15 gości