Witam.
Jestem nowy na forum więc na wstępie witam wszystkich serdecznie. Niestety po 16 zostałem zwolniony z pracy z powodu likwidacji filii firmy w mojej miejscowości. Pracowałem w logistyce ale nie jako kierowca. Jako kierowca robiłem wcześniej. Niestety z pracą teraz ciężko więc pomyślałem żeby powrócić do zawodu. Posiadam od 29 lat prawo jazdy wszystkich kategorii, od motorów po autobusy. Chciałbym zająć się transportem wyłącznie krajowym, ciężarówką taką do 12t, z windą, żadna zagranica. Kiedyś to było proste, nie było żadnych problem. Jak zakończyłem pracę jako kierowca, przestałem śledzić wszystkie zmiany a po zmieniało się sporo. Dlatego chciałem Państwa prosić o pomoc. Co w obecnej chwili oczywiście prócz samochodu z tacho i prawem jazdy trzeba posiadać aby móc w pełni legalnie jeździć z towarem po Polsce? Jakie są koszta wyrobienia wszystkim uprawnień i jakie uprawnienia, kursy, szkolenia są potrzebne. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 47 gości