Cytuj:
Ile to pali i jak wyglada ta lodówka ?:D
Wczoraj zrobiłem 96km i wlałem 35l. Norma to coś w okolicach 40l/100m, przegubowe jakieś 65-70l/100km.
Lodówka to to srebrne we wgłębieniu pod przednią szybą:
IMG_0472 by
Rafał Zadrożny, on Flickr
Za duża nie jest, mieści jakieś 10-12l, ale w tej pracy nie wyjeżdżamy w 2 tygodniowe trasy, a do butelki z piciem czy kanapek wystarczy. W najnowszych Solarisach 4 generacji lodówka jest zabudowana w drzwiach kierowcy i ma ciut większą pojemność, bo w granicach 12-15l.
Cytuj:
A przełączniki w konsoli niemal żywcem wzięte z wózka widłowego Linde.
Takie przełączniki można spotkać też w autobusach Van Hool, Bova, VDL. Być może są to jakieś uniwersalne klawisze, które zamawiają producenci autobusów, wózków widłowych, koparek i innych wynalazków.
Cytuj:
Ale kierownicę to zwalili na maksa. Toć to wygląda no nie wygląda
Zbyt piękna może nie jest, ale za to jest mała, gruba i dobrze leży w dłoni
Cytuj:
erkazet brakuje tylko tabliczki za szybą.zarzuć to będzie można potitać czasem
Nie jeżdżę codziennie swoim wozem, a tabliczka pewnie wyleciałaby zza szyby w tym samym dniu, w którym zostałaby zamocowana.
Cytuj:
(...)
Wcześniej na stanie miałem MANa NL263, pozycja za kierownicą była zbliżona do tej w Solarisie. W obu autobusach kokpit regulowany jest razem z kierownicą, więc na ergonomię nie można narzekać. Zakres regulacji całości jest ogromny i każdy znajdzie wygodną pozycję do jazdy. Wszystko jest tam, gdzie powinno być i obsługuje się to bez tracenia czasu na szukanie przycisków. Co do materiałów, to nie mam porównania z MANami Lion's City, ale jakościowo są podobne jak w MANach bez lwa w nazwie.