Witam!
jestem posiadaczem CB radia marki "Intek M110 Plus", niestety kilka dni temu radio odmowilo posluszenstwa, zamiast rozmow, slysze trzaski i szum, zeby kogokolwiek uslyszec, musze ustawic glosnosc na max. a i tak sporadycznie slysze ledwo docierajace do mnie rozmowy innych kierowcow, polaczone z silnymi zakluceniami, nawet nie jestem w stanie sprawdzic, czy jestem slyszany przez innych, bo oprocz trzaskow, szumow i piskow nic wiecej nie slysze.
Radio ma 8 m-cy, bylo kupione w autoryzowanym sklepie (nie przez internet) i zastanawia mnie dlaczego do tej pory dzialalo bez problemow?
Czy przyczyna tego moze byc pogoda? CB mam wmontowane na stale w aucie i nie wyciagalem go nawet podczas ostatnich mrozow, a auto stalo kilka dni pod golym niebem, czy wilgoc mogla mu zaszkodzic? czy problem lezy gdzie indziej np. antena, lub kabel?
Antena firmy "Hustler" jest na magnez (102 cm dlugosci) i byla kupiona razem z radiem.
Zanim odwiedze serwis, prosilbym o ewentualna pomoc w tym temacie, bo bycmoze jest to jakies glupstwo, ktore mozna samemu naprawic?
Co byscie mi radzili?
Dziekuje za pomoc.