Tak, można. I wożą, kiedy w lecie mamy słynne zakazy poruszania się ciężarówek po drogach, który nie dotyczy m.in. chłodni, widywałem zestawy, które w chłodni przewoziły... worki z cementem.
Witam, czy chlodniami mozna przewozic inny rzeczy niz zwiazane z art spozywczymi. np meble...
Ależ oczywiście. Chłodnie, ze względu na twarde ściany, których nie można pociąć często wykorzystuje siędo transportu RTV lub AGD... Bardzo często wozi się ADR'y, które wymagają transportu w kontrolowanej temperaturze - chłodnia jest naczepą bardzo uniwersalną
Jasne Ja na codzień latam chłodnią wożę mięso z królików i dziczyznę w skórze. No ale zdarzyło sie kilka razy ze trzeba było coś przewieźć ... wtedy trzeba tylko uważać aby jakaś substancja nie przedostała sie do mięsa - no np. nie można razem wieźć mięsa i dajmy na to płynów do mycia naczyń. Bo wtedy może się weterynaria dowalić. Widziałem kiedyś jak inspektorki razem z weterynarią ustawiły się i łapały all auta które jechały do PKM DUDA
Kiedyś, załadowaliśmy z Grodziska Maz. do Katowic płyty podłogowe dla sklepu Obi. Pamiętam wtedy, podłoga uległa wgnieceniu, bo ciężar był maksymalny, albo nawet przekroczony.
Więc raczej lepiej brać ładunki podstosowane do typu naczepy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 30 gości