MTC Gruntkowski
Firma powstała w 1990 roku jako podmiot reprezentujący w 100% polski kapitał prywatny. Podstawę działalności firmy stanowi transport międzynarodowy i krajowy, który dzisiaj realizowany jest w oparciu o ponad dwadzieścia zestawów 34 paletowych, oraz mniejsze auta 3 i 10-cio paletowe.
Oferujemy usługi spedycyjne najwyższej jakości i stale zwiększamy naszą konkurencyjność.
Posiadamy stały nadzór nad ruchem pojazdów poprzez system GPS.
Źródło:
http://www.gruntkowski.pl/pl/firmapl.htm
Firma ta ma bazę "filię" niedaleko mnie i ze względu na zdanie, iż mają samochody 3 i 10-cio paletowe, a ja obecnie mam tylko prawko C i jestem w trakcie kursu C+E i powoli zaczynam się rozglądać za firmą na start w pracy jako kierowca, chciałbym się dowiedzieć coś więcej o tej firmie. Jeśli ktoś w niej pracował lub ktoś z rodziny tam pracuje, a najlepiej jeśli jakiś forumowicz jest członkiem ich załogi to bardzo proszę o informacje na temat warunków pracy. Jaki system 3,4/1 czy inny jak wyglądają zjazdy, czy są jakieś obciążenia z tytułu nadmiernego zużycia paliwa? Warunki płacowe i co dla mnie obecnie najważniejsze to czy zatrudniają osoby bez doświadczenia? Nie ukrywam że interesowałaby mnie praca na początek na solówce a następnie w miarę możliwości i umiejętności na zestawie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.