Przedstawiam wam mój kolejny model. Volvo prosto z pudła. Niestety model ma kilka wad, ale mam nadzieje że w następnych projektach będzie lepiej. Jedynie co zostało zmienione/dodane: Wycięte otwory w atrapie, zmieniona podłoga, wycięte drzwi oraz dodany mechanizm podnoszenia kabiny. Jest to mój pierwszy model w którym użyłem weathering`u. Podstawka wykonana z maty firmy polak oraz płyty betonowe z masy gipsowej. Zapraszam do oceniania i komentowania
Model bardzo fajny i starannie wykonany, lubię jak ktoś dodaje coś od siebie. Ślady eksploatacji dodają realizmu czego brakuje pudełkowym modelom. Uwagę przykuwa tylni resor, który jest jakiś dziwny, mocno zmienionej formie względem oryginału. Sam go robiłeś czy italeri zrobiło taki gniot? W następnym modelu warto to poprawić. Nie pasuje mi też ta mapa w kabinie. Na siedzeniu mech a ona jak nowa. Fajnie Ci wyszły przetarcia i obicia, ja zawsze miałem z tym problem. Jak uzyskałeś taki fajny efekt na tylnej lampie? Ogólnie kawał dobrej roboty .
igoR84-Siodło jest tak jak być powinno sam sie nad tym zastanawiałem ale jak podpiąłem naczepę to jest wszystko ok.
Gruby131-resor niestety oryginalny italeri. Co do siedzenia to jest to wytarte siedzisko czyli pokazuje się gąbka a nie mech Co do lampy to zwykły wash i efekt nie kontrolowany. Niestety było kilka prób i chyba za czwartym razem uzyskałem taki efekt. Niestety ta technika jest dość nie przewidywalna.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 8 gości