GG: 0
Samochód: FIAT
Mam problem z moim radyjkiem. Do wczoraj chodziło bez zażutów. A teraz nie ma wogóle odsłuchu, ani nadawania. Jest poprostu głuche. Radyjko się włącza, można zmieniać kanały, tylko, że nic niesłychać. Może ktoś z kolegów wie co może być przyczyną?
Witam!
Jaki to model radyjka?
Pracowało na zestrojonej antenie? Padło w momencie nadawania? Czy poprostu włączyłeś i nic nie słychac?
Kolego jeśli masz reflektometr w domku sprawdź czy nadaje.
_________________ W wolnych chwilach poprowadzę po Cieszynie i okolicach.
GG: 0
Samochód: FIAT
Radyjko to Alan 78 plus. Antena była strojona w zeszłym tygodniu, gdyż radyjko przenosiłem z ciężarówki do osobówki. Model anteny niestety nieznany. W piątek wieczorem jechałem to elegancko odbierało. Zaczymałem się na chwile, po czym znów odpaliłem samochód, ale radio już nic nie odbierało.
HMM kolego ciężko cokolwiek stwierdzic na odległośc. Gdzie antena była strojona? w jakimś serwisie?
Jeśli tak to podjedź do nich i oni okręślą co się stało. Jeśli stroiłeś w domku zapewne masz reflektometr?
Skoro radio nie nadaje ani nie odbiera może to byc wina anteny(na dodatek jest to jakaś targówa skoro nie ma na niej napisanego modelu i firmy), przerwany kabel antenowy, zwarcie w gnieździe antenowym bądź wtykiem do radia. Jeśli tak jest to nie możesz nadawac bo spalisz koniec mocy w radiu. Jeśli to wina radia mogłeś upalic koniec mocy wtedy poczułbyś niemiły zapach spalenizny z radia, radio to jest w multistandardzie wiec może nie jest ustawiony tryb PL. 73
_________________ W wolnych chwilach poprowadzę po Cieszynie i okolicach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 21 gości