GG: 0
Samochód: MAN
Witam wszystkich,zna ktoś może przepis odnośnie wymiarów tablic oznaczających ładunek ponadgabarytowy??
Czy wymiar tych tablic jest jednakowy w całej uniii??
No właśnie szukam i szukam i nic,na różnych naczepach różne wymiary i teraz bądź tu mądry człowieku
Kierowca miał kontrole w Niemczech i tamten z miarką latał, mierzył i kręcił głową że coś nie gra, a że kierowca nie włądający za bardzo językiem obcym to nie wiedział o co chodzi i dlatego to moje pytanie....
Na goldhoferze mieliśmy takie małe na pewno nie miały tego wymiaru ale jeździło się z tym, wiadomo przy większej szerokości orginalne można sobie w buty wsadzić i trzeba jechać z patentami zawieszonymi na pasie ale tak nikt się ich nie czepiał było ok, teraz mamy większe może mają ten wymiar nigdy nie sprawdzałem ale są składane na pół i czasem się ich nawet nie otwiera, jak ma być na prawdę ciężko mi powiedzieć ale jak niemiec mówi że źle nie ma co z nim dyskutować jak nie chce wiele to płacić i uciekać zanim znajdzie sobie nowy problem, najlepiej zadzwoń do którejś z firm pilotażowych na terenie niemiec.
Więc tak,nowe gabarytki np z Goldhofera,czy innych naczep są niezgodne z przepisami.Policja Niemiecka nie chce,odmawia podjęcia pilotażu jeżeli nie ma się przepisowych gabarytek.Wymiary to 51 x 51 cm.Ułożenie pasków jak na fotce.Zawsze czerwony rożek powinien być od zewnętrznej strony i u góry.Na fotce moja gabarytka w Goldhoferze.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Ok, dzięki właśnie o to mi chodziło, przyglądam sie różnym na drodze i pytam ale nikt jakoś nie potrafi mi powiedzieć co i jak......a nawiasem mówiąc ja miałem założone 50,5cm i mu nie pasowało.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 12 gości