Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

:roll: witam kolegów :roll:

:/ Mamy problem z manikiem TGA 410, otóż w tamtym tygodniu miał robioną obsługę we Wrocławiu( wymiana olejów, filtrów) i teraz spalanie wzrosło i wynosi około 38 litrow / 100 km ( wczesniej było ok. 34 ). Auto jedzie w nocy z Wrocławia do Krakowa, warunki podobne do poprzednich , towar też. dodam, iż wyświetlacz jest czysty i nie wykazuje żadnego błedu. Auto silne i nie kopci. :arrow: :?: :?: :?:

:/ Problem drugi natomiast, to duży pobór płynu chłodniczego. Wycieków żadnych nie ma. :?:
Kiero jest pewny na 1000 %.

Czy ma to związek jedno z drugim ? :shock: Prosze o jakies sugestie. Dzieki... :wink: :wink:

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN TGA

czesc kolego mam podobny problem z manem tga 18-410 2000r spalal mi 33-35/100km nagle od listopada pali 35-43/100km,sprawdzona pompa ok,wymienione wtryski ok,filtry paliwa,powietrza ok,turbina interkuler ok na kompie w serwisie w Krakowie brak jakichkolwiek bledow osobiscie nim jezdze,rece mi opadaja mech. tez bezradni,moze ktoz ma wiedze gdzie szukac przyczyny!!!!!??? :/

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 13363123
Samochód: DAF

Może uszczelka pod głowicą. Nie leci czasem kompresja do płynu?

http://www.youtube.com/watch?v=eAfp3mZD ... ature=plcp

Użytkownik

Użytkownik

Witam, miałem podobne problemy ze spalaniem w Manie. Auto z 2004 a do wymiany na 4-rech garach pierścionki bo nie trzymały. Teraz spalanie w granicach 31-35 litrów auto ma 480KM. Oczywiście szlif zaworów, regulacja i nowe uszczelki, ale to chyba oczywiste.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN TGA

własnie oddałem manka na warsztat mierza kompresje....zobaczymy co wyjdzie..jestem bardzo ciekaw :D

Użytkownik

Użytkownik

Mechanikiem nie jestem słabo znam się na tych sprawach i jak coś nie tak określę to sorry.

Taka sytuacje miał mój znajomy w Manie Tga 410. Szef odchodził od rozumu jaka może być przyczyna ubywania płynu chłodniczego. W końcu postawił samochód w REMOCARze w Zielonce k. Wwa i tam rozwiązali ten problem. Była walnięta uszczelka od pokrywy obudowy wałka rozrządu, ewentualnie jakaś inna uszczelka przy rozrządzie(o ile jakaś inna jest). Zadzwoń do nich i myślę, że Ci powiedzą bo oni mówili, że to częsty przypadek TGA przy jakimś tam przebiegu. Mają tam swój serwis MANa.

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]